Haberler

Kılıçdaroğlu İzdihamı

CHP Genel Başkan Adayı İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Önder Sav ile Kurultay Salonuna Geldi.

CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Önder Sav ile birlikte saat 10.15'de kurultayın yapılacağı Atatürk Spor Salonu'na geldi. Kılıçdaroğlu'nun Çukurambar'daki evinden salona gelişi 5 dakika sürdü ama yarım saat boyunca arabası izdiham nedeniyle salonun önüne gelemedi. Kılıçdaroğlu'nu büyük bir partili grubu 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla karşıladı. Kılıçdaroğlu salona girdiğinde partililerin tezahüratları ve sevgi gösterileri arasında ilerlemekte güçlük çekti.

CHP'nin 33. Olağan Kurultayı hem coşku hem hüzünle başlıyor. Uzun yıllardan sonra ilk kez iktidar adayı olma umuduyla yaklaşık 50 bin partili Ankara'ya koştu, başkentte otellerde yer kalmadı. Kurultay salonuna girmek isteyen partililer kapıları zorluyor. Salonda sürekli olarak ''Lütfen kapılara yüklenmeyin'' anonsu yapılıyor. Salona giremeyen binlerce partili dışarda bekliyor. Partililer sabahın erken saatlerinden itibaren Ulus'taki Atatürk Spor Salonuna akın ettiler.

Salonda konuşmaların yapılacağı sahnenin üst bölümüne Atatürk ve eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın büyük boy posterleri asıldı. Posterlerin altına ve sahnenin iki yanına ise dev ekranlar kuruldu. Ekranlarda, halk ozanı Aşık Mahsuni Şerif'in türküleri eşliğinde Anadolu'dan görüntüler yansıtıldı.

Kurultay salonuna gelen delegeler ve partililer, güvenlik kontrolünden geçerek içeri alındı. Salonda tribünler delegeler ve protokol için ayrılırken, salon zemininde ise gazetecilerin çalışması için düzenleme yapıldı.

Divanın yer aldığı sahnenin arkasında bir Türkiye haritası, üzerinde ise Mustafa Kemal Atatürk ile Baykal resmi bulunuyor. Bu fotoğrafta Atatürk'ün, "Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi" sözü yer alıyor.

Bu fotoğrafın tam karşısında ise yumruğunu sıkmış olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı ile "CHP Türkiye'nin zaptedilemeyen kalesidir" yazısı yer alıyor. Emniyet güçleri yoğun güvenlik önlemleri alırken kurultay nedeniyle 2 bin 500 polis görev yapıyor.

KILIÇDAROĞLU İZDİHAMI

Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Önder Sav ile birlikte saat kurultayın yapılacağı Atatürk Spor Salonu'na geldi. Kılıçdaroğlu'nun evinden salona gelişi 5 dakika sürdü ama yarım saat boyunca arabası izdiham nedeniyle salonun önüne gelemedi. Kılıçdaroğlu'nu büyük bir partili grubu 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla karşıladı. Kılıçdaroğlu ve Önder Sav ancak saat 10.40'da Onuncu Yıl Marşı eşliğinde ve partililerin tezahüratları arasında salona girebildi. Kılıçdaroğlu, kendisine ayrılan yere değil delegelerin arasına oturdu. Kılıçdaroğlu, kurultay için olağandışı bir kıyafet seçmiş. Takım elbise ve kravat yerine, çizgili bir spor gömlek giymeyi tercih etmiş.

TORUNDAN UĞUR ÖPÜCÜĞÜ

Evinden kurultay salonuna giderken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Torunumdan uğur öpücüğü aldım" dedi. Kılıçdaroğlu'nun sade bir takım giydiği ve kravat takmadığı görüldü.

KURULTAY BAŞLADI

CHP 33. Olağan Kurultayı, çalışmalarına başladı.CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun salona girmesi ve delegeler arasında yerini almasının ardından, kürsüye Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi çıktı. Selvi, kurultay çalışmalarını başlattı.

DİVAN BAŞKANI KEMAL ANADOL SEÇİLDİ

CHP 33. Olağan Kurultayında, Divan Başkanlığına Grup Başkanvekili Kemal Anadol seçildi. Anadol, CHP

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title