Haberler

Kepez'e Kadın Koordinasyon Merkezi Kurulacak

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akmek ile İşbirliği Yaparak, Sosyal İhtiyaçların Karşılanması Amacıyla Kadın Koordinasyon Merkezi Kuracaklarını Açıkladı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AKMEK ile işbirliği yaparak, sosyal ihtiyaçların karşılanması amacıyla Kadın Koordinasyon Merkezi kuracaklarını açıkladı.

Başkan Hakan Tütüncü, 24 Kasım Öğretmenler Gününde, 52 branşta bin 675 kursiyere hizmet veren Antalya Kepez Mesleki Eğitim Kursları'nda (AKMEK) görev yapan 37 öğretmene, Kepez Belediyesi hizmet binasında yemek verdi. Yemeğe, Başkan Tütüncü, eşi Ayşe Tütüncü, Kepez Belediye Meclis Üyesi Ayşe Güliz Yılman, Başkan Yardımcısı Gürsel Kaya ve AKMEK çalışanları katıldı.

Başkan Tütüncü, Öğretmenler Günü'nü kutladığı eğitimcilere, en çok önem verdikleri hizmetlerden biri olan mesleki eğitim kurslarında, ilçe halkının eğitim süreçlerine sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Kepez Belediyesi'nin, eğitim gönüllüsü gibi çalıştığının belirten Tütüncü, 'Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren eğitim bizim görevimiz değildir, diye kenarda durmadık. İmkanlarımız doğrultusunda halkımızın eğitim süreçlerine katkı sağlayarak Kepez'i, daha da güzelleştirebilmenin yollarını aradık. En önemli hedeflerimizden biri de Kepez'de eğitimin çıtasını yükseltmek oldu' diye konuştu. 41 projeden biri olan AKMEK ile bölge insanına mesleki bir beceri kazandırmayı ve bu mesleki beceri ile kursiyerlerin aile bütçelerine katkı sağlamasını amaçladıklarını dile getiren Tütüncü, meslek edindirme kursları ile ilçe halkına, farklı bir sosyal ortam kazandırmayı da hedeflediklerini söyledi. Tütüncü, 'Hizmette ikinci yılına giren AKMEK çatısında birçok vatandaşımıza hem sosyal ortam sağlamayı hem de mesleki beceri kazandırmayı sağladığımızı görüyoruz' dedi.

Tütüncü, Kepez gibi şehirleşme noktasında ciddi sıkıntılar yaşayan ve kentlilik yolunda birçok problemini aşamamış bölgelerde, sosyal hayata yönelik AKMEK gibi faaliyetlerin yapılmasını önemsediklerini dile getirdi. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapacaklarını vurgulayan Tütüncü, şöyle konuştu:

'AKMEK ile işbirliği yaparak, sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Kadın Koordinasyon Merkezi kuracağız. Kadınlar bizler için çok önemli. Anayasa'nın en temel kaidelerinden biri kadının ve ailenin korunması ve gözetilmesidir. En son yapılan Anayasa değişikliği ile birlikte korunmayı daha çok zaruri gören gruplar üzerinde, devletinde pozitif ayrımcılık yaptığını biliyoruz. AKMEK faaliyetlerini yürütürken özellikle kursiyer kadınlar arasındaki diyaloğu, çok daha farklı bir düzleme çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum. AKMEK ile birlikte çalışabilecek, birçok faaliyeti birlikte yapabileceğimiz Kadın Koordinasyon Merkezi'ni belediyemizin çatısı altında oluşturacağız. Bu merkezle birlikte hem AKMEK çalışmaları kapsamında hem de diğer belediyecilik hizmetleriyle ilgili ilçemizdeki kadınlara daha çok ulaşmak, onların en temel sosyal ihtiyaçları noktasında çalışma yapmak, temel hedeflerimizden biri olacak.'

(OKN-ŞEN) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title