Haberler

Kepez'den Yaşlılara Vefa

Güncelleme:

Antalya'da 65 yaş üstü yaşlılara yönelik evde bakım ve sağlık projesi ile hasta konuk evi projesini gerçekleştiren Kepez Belediyesi, çalışmalarını sürdürüyor.

Antalya'da 65 yaş üstü yaşlılara yönelik evde bakım ve sağlık projesi ile hasta konuk evi projesini gerçekleştiren Kepez Belediyesi, yaşlılarla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün seçim vaadi 70 projeden biri olan şefkat ve huzurevinin mimari projesi tamamlandı. Kütükçü Mahallesi'ne yapılması planlanan tesisin yaşlılara gündüz bakımevi olarak hizmet vereceği, modern mimari ile klasik Türk mimarisin harmanlandığı tesisin 20 yatak kapasiteli olarak emsallerinden farklı şeklide tek katlı yapıldığı bildirildi.

Şefkat ve huzurevinde televizyon odaları, hobi atölyeleri, kütüphane, dinlenme ve sohbet mekanlarının yanı sıra bahçeli kafeterya, revir, hemşire odası, ibadethane, yemekhane, psikolog ve diyetisyen odaları, çamaşırhane, idari ofisler ile 20 yatak kapasiteli dinlenme yatak odaları olacağı ifade edilirken, projede çok katlı, bunaltıcı yapılar yerine, tek katlı, iş ve dış bahçeli, bahçelerde dinlenme alanları, yürüyüş parkuru ile sohbet kamelyaları olan huzurlu mekanlar bulunacağı kaydedildi.

Yaklaşık 6 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek olan tesisin zeminde bin 188 metrekare kapalı alana ve 650 metrekare iç avluya sahip olacağı, üst katında ise 10 adet çift kişilik dinlenme ve yatak odalarının bulunduğu 500 metrekarelik kapalı alan olacağı açıklandı.

Şefkat ve huzurevinin zemin katının, klasik Türk mimarisinde avlulu sistemleri çevreleyen bahçe duvarına atıfta bulunularak taş ve ızgaralı pencere tipiyle projelendirildiği, ön cepheden yükselen birinci katın ise modern mimari yapı malzemelerinden olan ahşap görünümlü kompozit, cam ve güneş kırıcılarla oluşturulduğu belirtildi.

Kepez Belediyesi'nin, barınma ve temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayacağı yaşlıların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için de tesiste çeşitli etkinlikler düzenleyeceği ifade edildi. "Manevi Evlat" projesi ile Kepezli çocukları, huzurevinde kalan yaşlılarla bir araya getirileceği de belirtilirken, nesiller arasında gönül köprüsü kurulmasının sağlanarak, yaaşlıların yaşam sevinçlerinin artırılmasının amaçlandığı kaydedildi.

Tesisin yapım ihalesi önümüzde günlerde gerçekleştirilecek. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kepez Belediyesi Hakan Tütüncü Antalya Yerel Haberler

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Yargıtay başkanlığına 37'nci tur oylamada 193 oy alan Ömer Kerkez seçildi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Aziz Yıldırım gemileri yaktı! Mourinho'dan sonra Romelu Lukaku'yu da bitirdi

Aziz Yıldırım gemileri yaktı! Mourinho'dan sonra Romelu Lukaku'yu da bitirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title