Haberler

Kepez Belediyesi'nden 'Ağaç' Açıklaması

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Fabrikalar Mahallesi’nde imarlı yolda kalan ağaçları, sökümü yapılarak başka bir alana dikilmesi amacıyla, budadıklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Fabrikalar Mahallesi'nde imarlı yolda kalan ağaçları, sökümü yapılarak başka bir alana dikilmesi amacıyla, budadıklarını söyledi. Tütüncü, yolun orta refüjünde kalan ağaçların ise kesinlikle kesilmeyeceğinin altını çizdi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yazılı bir açıklama yaparak "Fabrikalar Mahallesi'nde belediye tarafından ağaç kesimi yapıldığı" iddialarını belgeleriyle yalanladı.

Başkan Tütüncü, Fabrikalar Mahallesi'ndeki 3501 Sokak'ı, bölgede yaşayanların isteği doğrultusunda, mevcut imar planına uygun şekilde geniş ve modern bir cadde haline getirmek için yol genişletme çalışması başlattıklarını hatırlattı.

Sokağın, Namık Kemal Bulvarı ile Dumlupınar Bulvarı arasında kaldığını anımsatan Tütüncü, Büyükşehir Belediyesi'nin, sokağın Dumlupınar kısmına yeni bir kavşak yapacağını belirtti. Tütüncü, yeni kavşak ile 3501 Sokak'ın, Adnan Selekler Caddesi'ne oradan da Akdeniz Sanayi Sitesi'ne ulaşımı sağlayan 75. Yıl Caddesi'ne bağlanacağını aktardı.

YOLU DARALTAN AĞAÇLAR TAŞINIYOR

Yeni kavşak çalışması sonrasında sokaktaki trafik yoğunluğunun artacağına işaret eden Tütüncü, açıklamasında şunları kaydetti: "Bu kapsamda mevcut imar planına uygun şekilde sokakta yol genişletme çalışması başlattık. Eski Pil Fabrikası'nın nizamiye kapısı bölümünde yol, ağaçlardan dolayı daralıyor. Trafik yoğunluğunu rahatlatmak, daralan yolu genişletmek amacıyla mevcut imar planında yol olarak gözüken bu alandaki ağaçları, sökerek başka bir alana nakletme kararı aldık. Bu amaçla yol ortasında kalan andız ağaçlarının sökümü yapılarak, başka bir yere dikiminin yapılması için Orman İşletme Müdürlüğü'nden yazılı bir dilekçe ile izin talebinde bulunduk.

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN İZİN ALINDI

İzin talebine ilgili kurumun olumlu yanıt verdiğini ifade eden Tütüncü, "800 Metre uzunluğundaki yolun 120 metrelik bölümde yolu daraltan ağaçların kesilmeden bir başka yere kolaylıkla taşınması için söz konusu ağaçlara, ekiplerimiz tarafından gençleştirme budaması yapılmış. Bu ağaçlar, biyolojik bakımdan taşınabilir hale geldiğinde ise ağaç söküm makinesi ile sökülerek Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından uygun bir alan dikilecek."

Başkan Hakan Tütüncü, taşınacak ağaçlar arasındaki çürümüş olan ve taşınması mümkün olmayan ağaçların ise kesildiğini ifade etti.

Tütüncü, yolun orta refüjünde kalan andız ağaçlarının ise kesinlikle kesilmeyeceğinin altını çizdi.

Yol açılmasının kamu yararına yönelik bir hizmet olduğuna vurgu yapan Tütüncü, açıklamasında şunları ifade etti: "Belediyemiz, halkımız için ürettiği tüm hizmetlerinde çevre duyarlılığını vazgeçilmez bir temel ilke olarak kabul etmiştir. Dönemimde 500 km. den fazla yeni yol açtık. Yol açım çalışmalarımız sırasında yolda kalan sağlıklı ağaçları, kesmedik, taşıdık ve bunu da pek çok kez basın yoluyla kamuoyu ile paylaştık. Bu hususu, vesileyle bir kez daha ifade ediyoruz. Yanlış bilgilerle belediyemiz ve ekiplerimiz aleyhine yapılan ithamlara delillerimizle cevap veriyoruz." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kepez Belediyesi Hakan Tütüncü Dumlupınar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title