Haberler

Kemalpaşa'nın Kurumsal Hafızası Güvende

Kemalpaşa, kurumsal hafızasını güvence altına alıyor.

Kemalpaşa, kurumsal hafızasını güvence altına alıyor. Kurum içi hizmetlerin daha etkin şekilde yürütülmesi için çalışmalara hız verdiklerini belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, belediye arşivinin fiziki şartları düzenlenmiş yeni yerine taşınmaya başladığını söyledi. Arşivde harf devriminin kabul edildiği yıllara ait evrakların da olduğunu da kaydeden Uğurlu, "Bunlar gerçekten önemli. Lakin hem Latin alfabesi hem de Osmanlıca kayıtlar yer alıyor" dedi.

Kurumsal yapılanma kapsamında, Kemalpaşa Belediyesi'nin fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve personelin ihtiyaç duyacağı şekilde yeniden düzenlemesi için çalışmalar sürüyor. Özellikle kurum içi işleyişin etkin ve hızlı şekilde sağlanması için mevcut belediye arşivinin yeni yerine taşınmaya başladığı bilgisini veren Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, kısa sürede çalışmaların sonuçlanacağını söyledi. Aralarında mali hizmetler, imar, zabıta ve yazı işleri olmak üzere bütün müdürlüklerin önemli evraklarının olduğu arşivi taşımanın zorunluluk haline geldiğini kaydeden Başkan Uğurlu, "Belediyemizin her geçen gün büyüyen arşivini bir araya getirmek amacıyla kısa süre önce bir çalışma başlattık. Bu kapsamda milyonlarca evrakın olduğu arşivi, iklimlendirme şartları düzenlenmiş; fiziki olarak da geniş bir alana taşımaya karar verdik. Böylece merkez belediye binamızın dışarıya kapalı katında inşa çalışmalarına başladık" diye konuştu.

Kısa sürede inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve taşıma işlemlerine başlandığını kaydeden Başkan Uğurlu, "Fiziki şartların oluşturulmasından sonra; belediyemizin bütün birimlerinin evrakları, ilgili personelimiz tarafından taşınmaya başladı. Kısa sürede bu taşınma sürecini tamamlayacağız. Böylece ilgili birim personelimiz daha rahat şekilde çalışacak hem de kurumsal hafızamız güvende olacak" ifadesinde bulundu.

LATİN ALFABESİ VE OSMANLICA DA VAR

1923 yılında kurulan Kemalpaşa Belediyesi arşivinde tarihi öneme sahip belgelerin bulunduğunu hatırlatan Başkan Uğurlu, "Belde belediyelerin 2009'da Kemalpaşa Belediyesi'ne katılmasıyla, buradaki önemli evraklar da belediyemiz arşivinde saklanmaya başlandı; tabi ki aralarında cumhuriyetimizin ilk yıllarından kalan evraklarla birlikte. Özellikle nüfus ve evlendirme ile ilgili olarak; harf devriminin kabul edildiği yıllara ait birkaç evrak var ki bunlar gerçekten önemli. Lakin hem Latin alfabesi hem de Osmanlıca kayıtlar aynı sayfada yer alıyor. Biz bir yandan şartları düzeltiyor bir yandan da tarihi mirasa sahip çıkıyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arif Uğurlu Kemalpaşa Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title