Haberler

Kelkit'te Her Köyün Kütüphanesi Olacak

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde yürütülen "Her Köye Kütüphane" projesi kapsamında ilk etapta 78 köyden 15'inde kütüphane kuruldu Kelkit Kaymakamı Gazel: "Proje ile köylerde yaşayan çocukların suça itilmelerini önlemeyi, bağımlılık yaratan kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı nesiller yetiştirmeyi.

İBRAHİM ÖZDEMİR - Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde hayata geçirilen "Her Köye Kütüphane" projesi çerçevesinde 167 bin lira harcanarak, 78 köyden 15'inde kütüphane kuruldu, geri kalan köylere de kütüphane kurulması hedefleniyor.

Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kelkit Kaymakamlığı ile Kelkit Çevre Koruma, Eğitim ve Kültür Derneği işbirliğinde "Her Köye Kütüphane" projesi hazırlandığını söyledi.

Projenin, Kalkınma Bakanlığınca uygulanan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklendiğini belirten Gazel, "SODES çerçevesinde projemize 167 bin lira destek sağlandı. İlk etapta ilçemize bağlı Aziz, Gerdekhisar, Öğütlü, Karaçayır, Dereyüzü, Yeniyol, Sadak, Kılıççı, Kılıçtaş, Özen, Babakonağı, Başpınar, Balkaya, Çambaşı ve Çamur köyü olmak üzere 15 köyümüzde kütüphane kurduk" dedi.

Gazel, köy odalarında ya da muhtarlıklara ait çeşitli mekanlarda özel dolaplar kurularak oluşturulan kütüphanelerdeki kitapların, İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerince seçilerek vatandaşların hizmetine sunulduğunu ifade etti.

Proje ile köylerde yaşayan çocukların suça itilmelerini önlemeyi, bağımlılık yaratan kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını anlatan Gazel, "Çeşitli nedenlerle toplumun dezavantajlı kesiminde yer alan anne ve babaların çocukları ile vakit buldukça kitap okumalarını sağlamayı istiyoruz. Kütüphanemizde özellikle çocuklar ve kadınlara yönelik eserler ön planda tutuldu" diye konuştu.

"Kütüphane oluşturulan köylere 6 bin kitap ulaştırıldı"

Gazel, vatandaşları kütüphanelerden yararlanmaya davet ederek, şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızın vakit buldukça kütüphaneye gelerek, kitap okumalarını istiyoruz. 'Biz bu kitapları bitirdik' desinler, onlara yeni kitaplar almaya hazırız. İlgilerini çeken, genel kültürlerini artıran, uygulayabilecekleri ve en önemlisi de okuma alışkanlıklarını arttırabilecekleri her türlü projeyi onlarla işbirliği halinde yapmaya hazırız. Kütüphanelerimizi daha da geliştirmek istiyoruz."

Kütüphane oluşturulan köylere 6 bin kitap ulaştırıldığını dile getiren Gazel, şöyle devam etti:

"Projeyi tüm köylerimizde uygulamak için yeni bir proje hazırlama aşamasındayız. Köylerimizdeki mevcut kütüphaneleri geliştirecek, olmayan köylerimize de kütüphane kurmaya çalışacağız. Toplumsal yapının ortaya çıkardığı dezavantajlı durumları, doğru kaynaklardan öğrenerek cehaleti yenmeyi tasarlıyoruz."

Kütüphane oluşturulan Kılıçtaş köyü sakinlerinden Ali Doğan, köylerine kütüphane kurulması dolayısıyla mutlu olduklarını belirterek, "Boş zamanlarımızda kütüphaneden kitap alıp okuyoruz. Çocuklarımız, eşimiz de boş zamanlarını kitap okuyarak değerlendiriyor. Çok memnunuz" dedi.

Doğan, projeyi hayata geçiren Kelkit Kaymakamlığı yetkililerine teşekkür etti. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Güncel

Gümüşhane Başpınar Çambaşı Kelkit Politika Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title