Haberler

Keçiören'in Kardeşlik İftarı Sofrası Jendouba'da Kuruldu

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Müslüman ülkeleri her yıl Ramazan ayında Keçiören’de buluşturan Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Kardeşlik İftarı”nı bu defa Tunus’un Jendouba şehrinde gerçekleştirdi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Müslüman ülkeleri her yıl Ramazan ayında Keçiören'de buluşturan Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Kardeşlik İftarı"nı bu defa Tunus'un Jendouba şehrinde gerçekleştirdi.

Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında "Kardeşlik İftarı" düzenlendi. Tunus'un Jendouba şehrinde gerçekleştirilen kardeşlik iftarına, AK Parti Ardahan Milletvekili ve Türkiye Tunus Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Orhan Atalay, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, belediye meclis üyeleri ve birim müdürlerinden oluşan 15 kişilik bir heyet katıldı.

Büyükelçi belediye heyetini ağırladı

28-30 Haziran tarihleri arasında yapılan Jendouba ziyaretinin ilk gününde Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ömer Gücük heyet onuruna büyükelçilik rezidansında bir yemek verdi. Programın ikinci gününde ise Jendouba Belediye Başkanı Meftahi Nouredine, sivil toplum örgütleri ve ticaret odaları başkanlarının da katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda Türk heyetine Jendouba Belediyesinin faaliyetleri ile ilgili bir sunum yapılırken, tarım ve hayvancılığın yaygın olduğu, sanayinin pek gelişmediği Jendouba'ya Türk iş adamlarının yatırımda bulunması, iki ülke ilişkilerin daha da ilerlemesi yönündeki talepler dile getirildi.

"Keçiören'i hayranlıkla izliyoruz"

Kardeş Belediye Başkanı Nouredine ayrıca Jendouba'da yaklaşan yerel seçimler konusunda Başkan Ak'ın tecrübelerinden de yararlanmak istediklerini ifade ederek, "Keçiören Belediyesini yakından takip ediyoruz ve yapılan hizmetleri hayranlıkla izliyoruz" dedi.

Jendouba ile 2013 yılında kardeş belediye olduklarını hatırlatan Ak, "Türkiye ve Tunus halkları geçmişten gelen kardeşlik bağlarına sahip olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye her zaman Tunus'un yanındadır" ifadelerini kullandı.

İki ülke arasındaki siyasi ve ticari ilişkilerin gelişiminin siyasi istikrara bağlı olduğunun altını çizen Ak, "Siyasi istikrarın olmadığı yerde başarı da olmaz, gelişme de olmaz. Türkiye'nin son yıllarda sağladığı değişim ve gelişimin kaynağı siyasi istikrarın sağlam olmasıdır" diye konuştu.

Jendouba'ya seçim desteği

Jendouba'da ilk defa gerçekleştirilecek olan seçimler için yardıma ve tecrübe paylaşımına her zaman hazır olduklarını vurgulayan Ak, "En kısa sürede Jendouba'dan gelecek bir heyeti Keçiören'de misafir edeceğiz ve seçim çalışmalarını yerinde incelemenizi sağlayacağız" açıklamasını yaptı.

Orhan Atalay'ın konuşmasını Arapça olarak yaptığı toplantının ardından kardeşlik iftarı programı gerçekleştirildi. İftara TİKA Tunus Koordinatörü Muhsin Balcı ile Merhamet Derneği Başkanı Seyit Selim Mazini de katıldı. Mazini, iki ülke ilişkilerine katkılarından dolayı Orhan Atalay'a ve Başkan Ak'a birer plaket takdim etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Ak Keçiören Türkiye Tunus Yerel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title