Haberler

KBB Türk Dini Musikisi Bölümü İlk Mezunlarını Verdi

Güncelleme:

Öğrenciler, tasavvuf konseri ile taçlanan mezuniyet töreni ile diplomalarını aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı'nda dört yıl kurulan Türk Dini Musikisi Bölümü ilk mezunlarını verdi. Bölümden bu yıl 8 öğrenci mezun oldu. Öğrenciler, KBB Türk Tasavvuf Musikisi Korosu'nun verdiği konserin ardından düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

TASAVVUF KOROSU'NDAN MEZUNİYET HEDİYESİ

KBB Türk Dini Musikisi Bölümü'nden mezun olan öğrenciler için SDKM Büyük Sahne'de diploma töreni düzenlendi. Tören öncesinde KBB Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi yönetiminde bir konser verdi. Konsere İzmit ilçe Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu, Kandıra Müftüsü Burhan Bilgin, Sapanca Müftüsü Orhan Örnek, mezun öğrencilerin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Konser öncesinde Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu.

FATİH KOCA'DAN GÖNÜLLERE TAHT KURAN İLAHİLER

Mezun öğrencilerin de yer aldığı Tasavvuf Musikisi Korosu konserde tasavvuf müziğinin en seçkin örneklerine yer verdi. İzleyenlerin büyük beğeni ile izlediği konsere Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Fatih Koca solo performansıyla katıldı. Dr. Fatih Koca, seslendirdiği tasavvuf müziği eserlerindeki başarısı ile izleyenlerin gönüllere adeta taht kurdu. KBB Türk Tasavvuf Musikisi Korosu'nun konseri bir anlamda bu yıl Türk Dini Musikisi Bölümü'nü bitiren öğrenciler için mezuniyet hediyesi oldu.

İŞTE MEZUNLAR

Konserin ardından bu yıl ilk mezunlarını veren Türk Dini Musikisi Bölümü'nün diploma törenine geçildi. Dört yıl önce bölüm haline gelen Türk Dini Musikisi Bölümü'nden bu yıl Neslihan Özoğlu, Kenan Yılmaz, Semiha Okumuş, Hatice Ellialtı, Meryem Şenocak, Zekeriya Çift, Behlül Engin ve Rukiye Yakut başarıyla mezun oldu. Öğrenciler diplomalarını aynı zamanda KBB Türk Dini Musikisi Bölümü Başkanı olan Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ile protokol üyelerinin elinden aldı. Dört yıllık eğitim çerçevesinde binden fazla tasavvuf musikisi eserini öğrenme fırsatı bulan mezun öğrenciler, mutluluklarını aileleri ve eğitmenleriyle paylaştı. Mezuniyet gecesinde ayrıca KBB Türk Tasavvuf Musikisi Korosu'nda uzun yıllar görev yapan koro üyelerine de başarı sertifikaları verildi. ​

Kaynak: Bültenler / Güncel

Marmara Üniversitesi Ahmet Hakkı Turabi Fatih Koca Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Fenerbahçe kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title