Haberler

Halaçoğlu: Fransa, Terör Konusunda Türkiyeyi Şimdi Daha İyi Anladı

Güncelleme:

MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu, "Fransa PKK konusunda pek oralı olmadı, lakayt kaldı. Terör nasıl bir belaymış sanırım şimdi anlayacaklardır." dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu, Fransa'nın Türkiye'yi terör konusunda daha iyi anladığını düşündüğünü belirtirken, " Fransa, Türk diplomatların öldürülmesine pek ses çıkarmıyordu. Orly Havaalanı baskınından sonra Fransa bizi anlayabildi. Diplomatlara karşı yapılan saldırıya karşılık ciddi önlemler almaya ve kınamaya ondan sonra başladı. Şimdi de aynı şey" dedi

"FRANSA PKK'YA KARŞI ORALI OLMADI"

MHP'nin Merkez karar Yönetim toplantısı için gelen MHP Kayseri milletvekili ve grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak teröre hep karşı çıktıklarını söylediklerini anlattı. Halaçoğlu, şöyle konuştu: "Düşünün ki, daha kundağındaki bebekleri, ihtiyarları, kadınları öldüren bir terör örgütüyle karşı karşıya olduğumuz halde, oralı olmadılar, lakayt kaldılar. Hatta bunu farklı yorumladılar. Her ne kadar PKK'yı 'terör örgütü ve teröristler' olarak tanımlasalar bile, gerekli tedbirlerini almadılar. 1-2 ufak gösteride bulunduktan sonra da ciddi tedbir almadılar. Yani Türkiye'deki PKK terörünen devam etmesinin en önemli unsuru, önemli maddi kaynaklara sahip olmasıdır."

"AVRUPA VE FRANSA DAHA İYİ DEĞERLENDİRECEKTİR"

Fransa'da meydana gelen olayların iyi değerlendirilip, Türkiye'nin terör konusunda nasıl bir konumda bulunduğununun herkese anlatılmasını isteyen Yusuf Halaçoğlu, Batılı ülkelerin PKK'yı maddi ve manevi desteklerlerken aslında ne yaptıklarını şimdi kendi başlarına gelince daha iyi anlamış olmaları gerektiğini düşündüğünü kaydederek "Meydana gelen olaylar, Fransa'yı sarstı, halkı rahatsız etti. İnsanlar korku içerisinde. Böyle düşünecek olursanız, Türkiye bununla 40 yıldır uğraşıyor. Oralı olmuyor ve oralarda kurulan derneklere destekte bulunuyorlar. Avrupa ve Fransa konuyu çok daha iyi değerlendireceklerdir diye düşünüyoruz." dedi.

"TERÖR NASIL BİR BELAYMIŞ ŞİMDİ ANLAYACAKLARDIR"

Halaçoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak teröre hep karşı çıktık. Hiçbir şeyin terörle çözümlenmemesi, demokratik kurallar çerçevesinde çözümlenmesi gerektiğini söyledik. Türkiye'deki PKK terörünün devam etmesinin en önemli unsuru; uyuşturucudan, insan kaçakçılığına kadar değişik alanlarda maddi kaynaklardır. Maddi kaynak olmadan bir terör örgütünü ayakta tutmak mümkün değil. Burada ciddi bir kaynak meselesi var. Silah alımında kullandıkları bir kaynak meselesi var. Amerikan helikopterleriyle PKK'lılara malzeme atıldığını hepimiz duyduk zamanında. Buna benzer birtakım olaylarda dış bağlantısı ortada olan bir örgüt bu. Daha sonra Ortadoğu'da meydana gelen olayları tarttığımız zaman bunun kesinlikle bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor. Büyük Ortadoğu Projesi ile birlikte değerlendirirseniz, yani Irak'la ve Suriye ile birlikte değerlendirirseniz, böyle bir bağ olduğu görülüyor. Terör nasıl bir belaymış sanırım şimdi anlayacaklardır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Fransa Politika Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500

Yorumlar (17)

tatat:

bu adam hayatında kaç kez güneydoğuya gitmiş merak ediyorum oralarda olup bitenden haberi varmı merak ediyorum devletin yasadışı jitem, in den hizbulahından ve binlerce faili meçhul insan katletiğinden asit kuyularına atıgından hüçrelerde iskencelerde binlerce insanı sakat bıraktıgından haberi varmı şenoların köylüyü haraca bağladığından korucuu olmayanları sürgün etiğinden binlerce köy yaktıgından milyonlarca insan sürgün etiğinden haberi varmı gerçekten merak ediyorum gözlerinin önünde 6 yaşındaki çocuğun kafası özel harekat timleri tarafından joplarla patlatıldığından haberi varmı gerçekten merak ediyorm ben bu insanı ve bunun gibilerin topluma nekadar zararlı olduklarını insanların bilip bilmediğinide merak ediyorm

19
1
yanıtYanıtla
diyarbakır 21Mobil-ANDROID:

Sayın vekilim doğru söylüyorsun.. Diline sağlık..

3
13
yanıtYanıtla
PKK terorist mi?:

PKK hiç sivil öldürmedi, kafa-kol kesmedi. Bu yüzden PKK çoğu ülkede terorsit olarak kabul edilmez. ''''Onlar, işgal edilmiş toprakları için savaşıyorlar'''', diye düşünülüyor. Hatta bazıları, PKK''lileri, birer kahraman olarak görürler. Yurt dışında, gördüğüm bu yani. . .

13
2
yanıtYanıtla
bafra lı:

pkk yı diger örgütlerden ayıran en büyük fark halk destegi olan tek harekeettir. halkın partisidir. sadece türk milliyetçileri sevmez herkes sever pkk yı. ben de önceleri önyargılıydım sonradan yanıldıgımı anladım. pkk yı seviyorum

9
5
yanıtYanıtla
Seyıdoglu Mobil-IOS:

Seni karaktersiz maymun

6
3
yanıtYanıtla
Oğuzhan YILMAZMobil-ANDROID:

Kimsin be sen haddini bilmez.

4
3
yanıtYanıtla
Hakan Türkmen:

Çakma Milliyetçi Parti (Stepne hainler)

1
3
yanıtYanıtla
gerçekmobilWeb@haberler.com:

Terörü siz yaratiniz bide utanmadan konuşuyor,

1
2
yanıtYanıtla
eskişehirli:

sap döner keser döner elbet bir gün hesap döner . şimdi anlarsınız anyayı konyayı terör nedemekmişibiz yıllardır ceremesini çekerken sizler pkk yı bile terör örgütü olarak görmediniz.

0
3
yanıtYanıtla
akif üstün:

doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar. . .

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title