Haberler

Kayseri'de İçkili Yerlerde 'Fişleme' Yapıldığı İddiası

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, İçkili Yerlerde 'Fişleme' Yapıldığı Yönündeki İddialarını Yalanlayan Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne Tepki Gösterdi

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, içkili yerlerde 'fişleme' yapıldığı yönündeki iddialarını yalanlayan Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne tepki gösterdi.

Kulkuloğlu, yazılı açıklamasında, Kayseri Emniyet Müdürlüğünden dün yapılan yazılı açıklamada, 'Kulkuloğlu'nun içkili yerlere baskın yapan polis ekiplerinin buradaki müşterilerin kamera kayıtlarını aldığı yönünde iddiaların gerçeği yansıtmadığı, yapılan çalışmanın içkili ve içkisiz 15 iş yerinde mahkeme kararıyla yapıldığı, uygulamanın polisini rutin bir çalışması olduğu' ifadelerine yer verildiğini anımsattı.

Emniyetin açıklamasında, 'muhtemel asayiş ve terör olaylarının önüne geçebilmek, ilimizdeki huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemleri engellemek, suç işlenmesini önlemek, işlenen suçların faillerini yakalamak, firari şüphelileri ve aranan şahısların yakalanabilmesi için, bu yerlerde bulunan şahısların kimlik kontrolleri yapılmak suretiyle üstleri, araçları ve eşyaları aranmıştır, uygulamaya katılan ekiplerin tümünde uygulama esnasında bir suç unsuru tespit edildiğinde kaydetmek üzere kamera bulunmaktadır, ancak, iddia edildiği gibi kamera kaydı da yapılmamıştır' denildiğini hatırlatan Kulkuloğlu, şunları kaydetti:

'Yapılan açıklamada dikkat çeken unsurlar vardır. Bunlardan ilki, sadece içkili mekanlara yapılan baskın ve aramalar sanki içkisiz mekanlara da yapılmış gibi gösterilmeye çalışılarak, olayın çarpıtılmaya çalışılmasıdır. İkincisi, içki satan mekanlar terörün kaynağı gibi gösterilmektedir. Bir diğer husus da topluma ne denli ağır 'devlet yolu ile baskı oluşturulduğunu' çok açık anlatan sadece kimlik kontrollerinin yapılmasının yetmeyip, bir de bu şahısların üstleri, araçları ve eşyalarının da aranmasıdır.'

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Kulkuloğlu'nun bir internet sitesinde, 'içkili yerlere baskın yapan polis ekiplerinin buradaki müşterilerin kamera kayıtlarını aldığı' yönünde iddiaların gerçeği yansıtmadığı yönünde açıklamada bulunmuştu.

(MUS-ZB-MHD) - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title