Haberler

Kavaf, 'Hanımlar Eğitim ve Kültür Merkezi' Açtı

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, 'Kültür Merkezlerinin Örgün Eğitim Kurumları İçerisinde Yer Alamamış Kadınlarımızın Kişisel Gelişimlerine Son Derece Büyük Katkı Vereceğine İnanıyoruz' Dedi

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, 'Kültür merkezlerinin örgün eğitim kurumları içerisinde yer alamamış kadınlarımızın kişisel gelişimlerine son derece büyük katkı vereceğine inanıyoruz' dedi.

Devlet Bakanı Kavaf, Altındağ Belediyesi tarafından yapılan Güneşevler'deki 'Hanımlar Eğitim ve Kültür Merkezi' açılış törenine katıldı.

Kavaf, törende yaptığı konuşmada, Altındağ Belediyesi'nin gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla Altındağ'ın yeniden tarihi ve kültürel kimliğine kavuştuğunu vurguladı.

Yerel yönetim anlayışını temelden değiştiren sosyal belediyeciliğin, insanları şehirli olma bilinciyle, ait olma duygusuyla, mutluluğu ve refahı esas alan hizmetlerle buluşturduğunu belirten Kavaf, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye gerçekleştirdiği değişim ve dönüşüm, sosyal sorumluluk projeleri için teşekkür etti.

Kavaf, 'Yerel yönetimlerimiz, sağlıklı çevreden kadınların istihdam imkanlarını artırmaya, aileye yönelik eğitimlerden özürlü vatandaşlarımızın şehir yaşamına uyum sağlamalarına kadar birçok önemli çalışmalara imza atıyor' dedi.

Yerel yönetimlerin işlevselliğinin her geçen gün arttığına dikkati çeken Kavaf, özellikle göç sonucunda artan şehir nüfusunun ihtiyaçlarını karşılamak üzere belediyelere büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi. Bu çerçevede şehir sakinlerinin en önemli ihtiyaçlarından birinin de sosyal paylaşım alanları olduğunu belirten Kavaf, 'Özellikle kadınlarımızın sosyal hayata katılımlarını ekonomik olarak güçlenmelerini sağlayan çalışmalar yerel yönetimlerimizin hizmet alanı içinde önemli yer tutmaktadır' diye konuştu.

Bu çerçevede kadınlara yönelik hizmet veren merkezlerin artmasının, şehirlilik bilincinin oluşmasına ve sosyal sermayenin güçlenmesine katkı sağladığını belirten Kavaf, 'Biz de Bakanlık olarak aile merkezli politikalar üretiyoruz. Bunları yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve ilgili bakanlıklarımızla hayata geçiriyoruz. Bu bağlamda sunduğumuz hizmetlerimizi hak temelli bir anlayışla halka ulaştırmaya çalışıyoruz' dedi.

Türkiye çapında 133 toplum, aile ve danışma merkezi bulunduğu bilgisini veren Kavaf, bu merkezlerden bugüne kadar 107 bin 467 kişinin yararlandığını söyledi. Kavaf, 'Hayatı boyunca örgün eğitim kurumlarına devam etme fırsatı olmamış kadınlarımız ve annelerimiz, geleceğimiz olan çocuklarımızı yetiştirirken, istiyoruz ki onların geleceğini doğru bir zemin üzerine inşa etsin. Bu çerçevede açılan bu kültür merkezlerinin örgün eğitim kurumları içerisinde yer alamamış kadınlarımızın kişisel gelişimlerine son derece büyük katkı vereceğine inanıyoruz. Çünkü önceki açılan ve faaliyet gösteren örnekler bunu gösterdi. Açılan bu kültür merkezinin Altındağlılara hayırlı olmasını diliyorum' diye konuştu.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de Altındağ'da kadınlara yönelik 22. tesisin açılacağını söyledi. Sadece kadınlara yönelik değil, çocuklar için de pek çok tesis açtıklarını belirterek, 'Altındağ, eğer 30-40 yılın içerisinde bir taraftan şehirleşirken, bir taraftan da sosyal tesisler, okullar yapılsaydı, bugün sokaklarında çocuklar madde bağımlısı olmayacak, uyuşturucu satmayacaktı. Bu çocuklar okuyacak, geleceğe ümitle bakacaktı' diye konuştu.

Çocukları yetiştiren anne ve babanın eğitiminin de önemli olduğunu vurgulayan Tiryaki, kadınlara yönelik açılan bu tesisi 2011 yılında gençlik merkezi ile bütünleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Tiryaki yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Devlet Bakanı Kavaf ile Tiryaki merkezin açılışını gerçekleştirdi.

(HİL-ECN) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title