Haberler

Kaşüstü Bölge Yatılı Erkek Kur'an Kursu ve Cami İnşaatı Sürüyor

Trabzon’da temeli atılan Kaşüstü Bölge Yatılı Erkek Kur’an Kursu ve Cami İnşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Trabzon'da temeli atılan Kaşüstü Bölge Yatılı Erkek Kur'an Kursu ve Cami İnşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bölge illerine hafız yetiştirilmesine büyük katkı sağlayacak olan inşaat, eğitim yılına yetiştirilmesi için hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

Hayırsever bir vatandaşın arsa bağışı ve Kaşüstü Belediyesi'nin katkıları ile Türkiye Diyanet Vakfı'na hibe edilen 5 bin 135 metrekare arsa üzerinde, 2 bin 600 metrekare inşaat alanına kurulacak olan inşaat, 18 bin metrekare kapalı alanda çok amaçlı 600 metrekarelik spor salonu, 1000 kişi kapasiteli camisi, 300 kişilik konferans salonu, 300 kişilik yemekhanesi, 30 kişilik misafirhanesi ve 300 kişi kapasiteli yatılı öğrenciye hizmet verecek. Teknolojinin en son imkanlarının kullanılacağı modern, 15'er kişilik sınıf ortamında kaliteli, etkin ve verimli eğitim-öğretim amaçlandığı Kur'an Kursu'nda, hafızlık eğitiminin yanı sıra Kıraat, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Siyer ve Arapça gibi dini ilimlerin de eğitimi verilecek.

ŞEHRİMİZ HAFIZ BEŞİĞİDİR

Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, Kur'an Kursu inşaatının sürdüğünü belirterek, "Şehrimiz Hafız beşiğidir, hafızlar diyarıdır. Ülkemizde en çok hafız, din adamı bu memlekette yetişmiş ve yetişmeye de devam etmektedir. Bu başarının elde edilmesi Trabzonlu kardeşlerimizin dinine, diyanetine ve ilme duyduğu isteğinden, bağlılığından kaynaklanmaktadır. İnşallah hayırsever vatandaşlarımızın yardımı ve el birliğiyle bu hayırlı inşaatı tamamlayarak en kısa sürede hizmete açarız " dedi.

Yapımı devam eden Kur'an Kursu inşaatına şu hesap numarasından yardım ve bağış yapabileceği de duyuruldu: " Banka Adı: Vakıfbank Trabzon Şubesi, İBAN: TR380001500158007285670034" - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Trabzon Kaşüstü Yerel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title