Haberler

Kastamonu'daki Polis Otosuna Saldırı

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Kastamonu'da 4 Mayıs'ta polis otosuna yapılan saldırının faillerinden birinin ölü ele geçirilmesiyle ilgili olarak, "Operasyonlar devam ediyor.

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Kastamonu'da 4 Mayıs'ta polis otosuna yapılan saldırının faillerinden birinin ölü ele geçirilmesiyle ilgili olarak, "Operasyonlar devam ediyor. Yakın bir gelecekte inşallah daha iyi, daha olumlu bir sonuç alacağımıza inanıyorum" dedi.

Bakan Güneş, seçim güvenliğiyle ilgili incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kayseri'de Vali Mevlüt Bilici'yi ziyaretinde yaptığı konuşmada, seçimlerin güvenli bir ortamda yapılmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Güneş, "Seçimlerin sevk ve idaresi Yüksek Seçim Kurulunda. Biz de güvenlik birimleri olarak gerekli güvenli ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Ülke genelinde önemli çalışmalarımız oldu. Bölge bölge, 81 ilin valileriyle, emniyet müdürleri ve jandarma komutanlarımızla görüşerek, güvenlik tedbiri alma noktasında her türlü planlamamızı yaptık ve uygulamaya koyduk. Bugün de bu çerçevede Kayseri'yi ziyaret ediyorum" diye konuştu.

-"HANGİ İNE GİRERSE GİRSİN BULUP ÇIKARACAĞIZ"-

Bakan Güneş, Kastamonu'da bir polisin şehit edildiği saldırıyla ilgili operasyona ilişkin olarak da şunları kaydetti:

"Kastamonu'da Başbakanlığımızın malum konvoyunun dönüşünde bir polisimizin şehit olmasıyla sonuçlanan olaydan önce de bizim o bölgede tedbirlerimiz vardı. 3-5 kişilik bir grubun o yörede dolaştığını biliyorduk. Bu tür birtakım eylemlere karşı güvenlik birimlerimizi teyakkuz hale getirmiştik. Güvenlik birimlerimiz zaten her türlü tedbiri almış durumdaydı. Maalesef böyle bir olay oldu. O yöredeki tedbirlerimizi daha da artırmak suretiyle devam ettirdik. Geçen gün yapılan bir operasyonla teröristler sıkıştırıldı. Bu grup, tespitlerimize göre o eylemi gerçekleştiren grup, o civarda dolaşan gruptu. Yakından izliyorduk. Her tarafta her türlü tedbirimiz vardı, nihayet düşürdük. Şehidimizin cenaze töreninde 'Bunlar hangi ine girerse girsin bulup çıkaracağız' demiştim. Güvenlik birimlerimiz çok büyük gayret gösterdi ve neticede onlarla sıcak temas sağlandı, bir terörist ölü ele geçirildi. Operasyonlar devam ediyor. Yakın bir gelecekte inşallah daha iyi, daha olumlu bir sonuç alacağımıza inanıyorum. "

-"BUNLARLA BAŞA ÇIKACAK GÜCÜMÜZ VAR"-

Bu tür eylemlerin ülkede kaos ortamı yaratılması, bazı bölgelerin güvensiz olduğu izlenimi verilmesi, vatandaşların tedirgin edilmesi amacıyla yapıldığını ifade eden Güneş, şunları söyledi:

"Ama Türkiye Cumhuriyeti sıradan bir ülke, sıradan bir devlet değildir. Her türlü olumsuz şartta alınabilecek tedbirimiz vardır, bunlarla başa çıkacak gücümüz, kudretimiz var. Ama devlet ciddiyeti içerisinde ve hukuk çerçevesinde hareket ediyoruz. Masum vatandaşlarımızı sıkıntıya sokacak her türlü hareketi önlemeye gayret ediyoruz. Bu çerçevede memleketimizin her köşesinde, özellikle bu terörist grupların yoğun olarak faaliyet göstermeye çalıştığı bölgelerde önemli tedbirlerimiz var. Hem seçim sebebiyle hem seçim dışında da inşallah bunlar hiçbir vakit amaçladığı hedefe ulaşamayacak. Gerginlik yaratarak, tedirginlik yaratarak, kan dökerek, birtakım ilkel davranışlarla bir yere varamayacaklarını bunların defalarca anlamış olmaları lazım. Umuyorum ki bu son olaylardan sonra anlamış olurlar. "

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

title