Haberler

Kartal Belediyesi'nden Örnek Kesim Alanı

Kartal Belediyesi tarafından kurulan 20 kasabın görev aldığı kurban kesim alanında vatandaşlar sırayla kurbanlarını kestirdi.

Kartal Belediyesi tarafından kurulan 20 kasabın görev aldığı kurban kesim alanında vatandaşlar sırayla kurbanlarını kestirdi. Alanda görev alan zabıta ekipleri de vatandaşların sorun yaşamaması için çalıştı.

Kurban Bayramı nedeniyle Kartal Belediyesi, vatandaşların kurbanlarını rahatlıkla kesebilmeleri amacıyla iki adet kurban kesim alanı kurdu. 1 tanesi büyükbaş, 1 tanesi ise küçükbaş kurbanlıkların kesimi için kurulan alanda 20 kasap görev alarak vatandaşların kurbanlarını kesti. Bayram namazının hemen ardından kesim alanının yolunu tutan vatandaşlar, kesim alanı girişinde sıra alarak kurbanlıklarının kesilmesini bekledi. Sırası gelen vatandaşlar, görevliler tarafından adları okunarak kesim alanına alındı. Alana alına kurbanlıklar ayaklarına bağlanan halat sayesinde kolayca yere yatırılarak acı çektirmeden ve kurbanlıklara eziyet etmeden kolayca kesildi. Vatandaşlar ise kurbanlıklarının kesilmesini izledi.

Kesim yapılan alanlardaki kan ve kurban atıkları ise görevliler tarafından anında suyla temizlendi. Hızlı bir şekilde kurbanlıkları kesen görevliler, kurban sahiplerine poşetlere koyarak etlerini teslim etti. Kartal Belediyesi zabıta ekipleri de kesim boyunca alanda bulunarak herhangi bir aksaklık yaşanmasının önüne geçti. Vatandaşlara yardımcı olan zabıta ekipleri alanda görev yaptı.

VATANDAŞLAR KESİM İÇİN SIRA BEKLEDİ

Kurban kesim alanında kardeşleriyle birlikte kurbanını kestiren Zekeriya Doğan, "Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı kutlu olsun. İyi bir bayram geçirmelerini diliyorum. Her şey güzel oldu. Bayram da böyle olur zaten" dedi.

Kurbanını kestirmek amacıyla sıra bekleyen Yalçın Benli ise, "Şimdi bizi alacaklar, önümüzde 3 tane tosun kaldı. Şuan 36 numara girdi. Ben ise 40 numarayım" diye konuştu.

Uygun fiyata kurbanlık aldığını belirten İkram Çelik, kurbanını kestirmek için sıra beklediğini ifade etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kartal Belediyesi Kurban Bayramı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title