Haberler

Karşıyaka Belediyesi'nden Sosyal Proje Atağı

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, sosyal proje atağı başlattıklarını bildirdi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, sosyal proje atağı başlattıklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Durak, engelli, yaşlı, kadın, genç ayrımı yapılmadan herkese yönelik hazırlanan projelerin çağdaş bir kentte yaşamanın ayrıcalığını ortaya çıkaracağını kaydetti.

Projelerle, Karşıyaka'da yaşayanların, modern bir kentte oturmanın güzelliklerini tadacaklarını ifade eden Durak, belediyenin ihtiyacı olan herkesin yanında yer alacaklarını dile getirdi.

Durak, projelerin görev dönemi içerisinde mutlaka hayata geçirileceğini bildirdi.

-PROJELER-

Belediye, sağlık sorunları için İzmir'e gelip, konaklama sıkıntısı çeken, tedavi süresi uzun sürecek hasta veya hasta yakınlarına ücretsiz hizmet verecek. İlk etapta iki daire tam donanımlı olarak hazırlanacak.

Özellikle üniversite öğrencilerinin öğrenim süreleri içerisinde, kayıt dönemlerinde ya da sınav dönemleri için geldikleri İzmir'de kalacak yer sıkıntısı çekmemeleri için hizmet verilecek. Geçici konaklamak isteyen öğrenciler bu hizmetten ücretsiz yararlanabilecek.

Açılacak taziye evi, bu hizmetten faydalanmak isteyen ailelere sunulacak. Bu evler, aynı zamanda dini bayramlarda ailelerin bayramlaşma merkezi olarak da kullanılacak.

Karşıyaka'da yalnız yaşayan ve ev durumu uygun yaşlılarla irtibata geçilerek, evlerinde kendilerine can yoldaşı arayan, öğrenci ağırlayabilecek kişiler belirlenecek. Bu şartlarda kalmak isteyen öğrenciler ile görüşülüp yaşlı kişilerle biraraya gelmeleri sağlanacak. Bu projenin hayata geçirilmesi ile maddi sıkıntı çeken öğrencilere ücretsiz ev ortamı sağlanacak.

Aile Danışma Merkezi, sağlıklı aile yapısını geliştirme, yeni yuva kuracakları bilgilendirme, sıkıntılar yaşayan ailelere psikolojik veya hukuksal destek sağlama amaçlı hizmet verecek.

Hem engeli hem de ekonomik nedenlerle taksilerden yararlanamayan engelli vatandaşlara özel donanımlı taksiler sağlanacak. Bu taksiler, özel telefon numarası çağrılacak.

Engellileri evlerinden çıkararak sosyal ortama sokmayı amaçlayan yeni bir merkez açılacak. Burada, engellilerin engel durumlarına göre farklı sanatsal aktiviteler gerçekleştirilecek.

Engellilerin çalışacağı ve engellilerin ağırlanacağı bir kafeterya hizmete sunulacak.

Çocuk sanat merkezi açılarak, çocukların yaşlarına uygun etkinlik yapmaları sağlanacak.

Çocuk Sağlık Merkezi, çocuklar için koruyucu sağlık hizmeti verme amacıyla hayata geçirilecek.

Görme engellilerin günlük gazeteleri takip edebilmelerine imkan sağlayacak kitap okuma makinesi ilk olarak Osman Bey Parkı'nda belediyeye ait kafe önünde hizmete girecek.

Gençlerin kendi aralarında kaynaşmalarını, birlik ve beraberliklerinin pekişmesini sağlamaya yönelik gençlik kampları kurulacak. İlki, Yamanlar Dağı'nda inşaatı süren Yamanlar Gençlik Mesire yerinde yapılacak.

Gıda Bankası Kartı, geçim zorluğu çeken kişilere özel banka kartı gibi dağıtılacak. Bu kart bazı marketlerde ücretsiz kullanılabilecek, bazı marketlerde de özel indirimlerle kişilerin ihtiyaçlarını karşılayacak.

Engelliler evinden alınarak yarım gün veya tam gün aktivitelere katılması, akşam evine bırakılması sağlanacak.

Kadın Danışma Merkezleri, sayıları arttırılarak daha aktif hale getirilecek. Üye sayısı bine çıkarılarak kadınların ortak etkinlikler gerçekleştirmesine imkan tanınacak.

Anadolu Arastası projesiyle, Anadolu'nun tüm renkleri, tüm kültürleri tek çatı altında biraraya gelecek. Kapalı alan içerisinde, her il için ayrı bir tanıtım yeri olacak, hemşehri dernekleri ile işbirliği içerisinde hizmet üretilecek. İllerin özgün ürünleri, gelenekleri tanıtılacak.

Koruyucu Sağlık Merkezi'nde, ihtiyaç sahiplerine film çekilecek, hastalıkların önlenmesi için koruyucu hizmet verilecek.

İlaç alamayan fakir ailelere yönelik "Halk Eczaneleri" açılarak, ücretsiz ilaç temini gerçekleştirilecek.

Karşıya Belediyesi, 7 gün 24 saat cenaze servisi yapacak, din görevlisi temin edecek.

Karşıyaka'da yaşanan ölüm olaylarında şehir dışından gelen akrabalara ücretsiz misafirhane hizmeti sunulacak.

-ÜCRETSİZ DUŞ VE ÇAMAŞIRHANE HİZMETİ-

Karşıyaka Belediyesi'nin, ilçede yaşayanlar için sunacağı kart hizmetiyle, vatandaşlara birçok alışveriş merkezinde özel indirimler sağlanacak.

Fakir ve yaşlı ailelerin yardımına koşacak olan belediye, Girne'de yıkılan lunapark alanına çamaşır evi yapacak.

Bina içinde ayrıca duş yerleri de olacak. Kullanmak isteyenlere ücretsiz hizmet verecek.

Kültürel etkinlikleri halkın ayağına götürebilmek için küçük kültür evleri açılacak. Burada mahalle halkının biraraya gelmesi, farklı etkinliklerde görev alması sağlanacak.

Yoksul öğrenciler ile yardımsever aileler biraraya getirilerek, öğrencilere burs imkanı tanınacak.

Gecekondu bölgelerindeki ilköğretim okullarına sabah erken giden çocuklara seyyar araçla sıcak çorba dağıtımı başlatılacak.

Devlet okullarındaki anaokullarına dönüşümlü olarak kahvaltı ikramı yapılacak.

Cam işleme ve bebek yapımı gibi turistlerin de ilgisini çekecek, işsizlere gelir sağlayacak farklı uğraşılar için mekan kazandırılacak, başta ev hanımları olmak üzere herkesin katılımı özendirilecek. Yapılan ürünlerin satışı yapılarak katılımcılara maddi destek sağlanacak.

Karşıyaka'nın denizle daha çok buluşması sağlanacak. Gerekirse kiralık sandallar ile açılarak yılın belli günlerinde oltayla balık tutma yarışmaları düzenlenecek.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title