Haberler

Karagöl Dört Mevsim Ziyaretçilerini Bekliyor

Bayram Sarayoğlu - Artvin'in Borçka ilçesinde bulunan ve doğal güzelliğiyle ünlü Karagöl, dört mevsim ziyaretçilerini bekliyor.

Bayram Sarayoğlu - Artvin'in Borçka ilçesinde bulunan ve doğal güzelliğiyle ünlü Karagöl, dört mevsim ziyaretçilerini bekliyor.

Doğu Karadeniz'in saklı cennetlerinden biri olan ve 1800'lü yılların başında heyelanın bir derenin önünü kapatmasıyla oluşan, ilçeye 27 kilometre uzaklıktaki Karagöl, muhteşem güzelliğinin yanında çevresindeki zengin bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliğiyle doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Geçen yıl yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret ettiği Karagöl, konuklarına her mevsim ayrı bir güzellik yaşatıyor.

Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, barındırdığı renk cümbüşüyle Karagöl'ün doğa harikası bir yer olduğunu belirterek, baharda tazelenen doğanın uyanışını görmek, kışın soğuğunda huzurun tadı ile ısınmak, sonbaharda ağaçların düşen yapraklarıyla yaptığı ayrılık dansını izlemek, yazın kavurucu sıcağında serinletici Karagöl havasını içine çekmek isteyen herkesi Karagöl'ü görmeye davet etti.

Karagöl'ün her dönem farklı bir büyüsünün olduğuna inandığı dile getiren Kızıltoprak, şunları söyledi:

"Karagöl'ün de içinde bulunduğu 368 hektarlık alan, Çevre ve Orman Bakanlığı'nca 2002 yılında Tabiat Parkı haline getirilerek doğa turizmi açısından daha da cazip hale geldi. Kaymakamlık olarak ilçemizin kalkınmasını desteklemek ve tanıtımımızı hem yerel hem ulusal basında daha güçlü yapabilmek için Borçka Macahel-Karagölü Keşfetmek Lazım Projesi'ni hayata geçirmeye çalıştık. Proje çalışmaları ve tanıtım faaliyetleriyle ilçemize gelen turist sayısı artmıştır."

İlçe merkezinden yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Karagöl'ün yolunun yaklaşım 3 kilometrelik kısmına, geçen yıl Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı kaynaklarıyla doğal parke taşı döşenerek yolun konforunu artırdıklarını da kaydeden Kızıltoprak, "Doğanın dengesini ve bütünlüğünü bozmadan doğaseverlere daha iyi hizmet verebilmek adına yaptığımız çalışmayla ulaşım şartlarının etkisini bir nebze de olsa kırdığımızı düşünüyorum" dedi.

-Fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri-

İstanbul'dan Karagöl'e gelen amatör fotoğrafçılar, Karagöl'ün güzelliğini daha önce fotoğraflardan gördüklerini belirterek, bu güzellikleri canlı olarak görmek ve fotoğraflamak amacıyla bölgeye geldiklerini söyledi.

İstanbul'da bir kamu kurumunda çalışan İsmail Yavuz ise her yıl iznini ülkenin değişik tatil yerlerinde geçirdiğini ifade ederek, bu yıl ise Doğu Karadeniz'i tercih ettiğini kaydetti.

Karagöl'ün güzelliğini daha önce televizyon ve gazetelerden takip ettiğini anlatan Yavuz, "Karagöl'ün doğal güzelliği beni büyüledi. Gerçekten burası inanılmaz bir yer. Yeşilin her tonunu gördüm, sisli hava göle farklı bir güzellik katıyor. Bir günde 4 mevsimi yaşadık. Göle ulaşımı sağlayan yolun konforu artırılmış. Her şey çok doğal. Sadece konaklama tesisi yok. Şayet yöre uygun ahşap bungalov tipi evler veya oteller yapılırsa burası adeta ziyaretçi akınına uğrar" diye konuştu.

Muhabir: Asena Akçay

Yayıncı: J.Jale Durgun - ARTVİN

Kaynak: AA / Yerel

Doğu Karadeniz Karagöl Artvin Borçka Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title