Haberler

Karadenizli Balıkçılar Sezonu Erken Kapatıyor

Güncelleme:

Karadeniz'de balıkçıların büyük bir kısmı, balık azlığından dolayı teknelerini limana çekerek yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, Karadeniz'de balık azlığından dolayı balıkçıların büyük bir kısmının teknelerini limana çekerek yeni sezon hazırlıklarına başladığını söyledi.

"GELECEK SEZONUN HAZIRLIĞINI YAPIYORLAR"

Karakaş, AA muhabirine, sezon sonunun yaklaştığını ve avlanan mevsim balıklarının azaldığını söyledi. Balıkçıların çoğunlukla denizden umduklarını bulamadıklarını anlatan Karakaş, "Tezgahlarda gördüğümüz 4-5 çeşit kültür balığı bunun işareti. Artık sezon sonuna yaklaşılırken balıkçılarımız yavaş yavaş teknelerini limana çekip, gelecek sezonun hazırlıklarını yapmaya başladı" dedi.

VATANDAŞ UCUZ BALIK YİYEMEDİ

Vatandaşın yaşanan balık azlığından ötürü ucuz balık yiyemediğini vurgulayan Karakaş, şöyle konuştu: "Şu an istavrit ve levrek, az sayıda da kalkan ve kırlangıç balıkları avlanılmakta. Balıkçılar gelecek sezona hazırlık için teknelerini limana çekmeye başladıkları bu günlerde önümüzdeki av mevsiminden bereketli bir sezon umudundalar. Bu yıl vatandaşlarımız ucuz balık yiyemedi. Balıkçı tezgahlarında istavrit, mezgit ve diğer balık türleri çok yüksek fiyatlardan satılmamaktadır. Hamsi ve çupranın kilogramı 10 lira, mezgit 13 lira, levrek ise tane 10 liradan satılıyor."

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Karakaş Karadeniz Akçakoca Alışveriş Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (9)

Emre13 Mobil-IOS:

Mustahak sizr kokunu kuruttunuz hayvanlarin para hirsindan!!

22
0
yanıtYanıtla
reis:

Trol balıkçılığını yapmasınlar bak bakalım nasıl bereket oluyor.

20
0
yanıtYanıtla
POMPACI GELDİ POMPALAR GİBİ YAPAR:

balığı kurutana kadar tutarsınız olacağı bu inşallah seneye hiç olmaz ben devletin yerinde olsam ticari amaçlı balıkçılığı 10 sene yasaklarım.

13
0
yanıtYanıtla
Gercek:

Kardesim sen her sene hayvan gibi avlanirsan, baliklarin cogalmalarina izin vermezsen olacagi bu. 2-3 sene Balikcilik a izin verilmemeli.

12
0
yanıtYanıtla
Raş:

ÜRETİM YOK OLUR TABİİKİDE BALIKLARIN ÜREMESİ ZOR ARTIK HER TARAF PİŞLİK İÇİNDE DENİZLERİMİZ TEMİZ DEĞİLKİ MARMARADA ÜÇ BEŞ ÇESİT BALIK KALDI 40 SENE EVVEL MARMARADA İSTOKOZ VE ORKİNOS KILIÇ BALIĞI VATDI SİMDİ AZ İSTAVRİT VAR BİRİLERİ KINA YAKSIN ARTIK BALIK NESLİNİ KORUMA KURULU OLMALI CİDDİ CEZALAR OLMALI

12
0
yanıtYanıtla
kaan:

trol yapmayın şahsiyetsizler yakında bunuda bulamayacaksınız

12
0
yanıtYanıtla
grey:

son 10 yıldır aynı hikaye. sezon açılır ve bu sezon balık bol ve ucuz olacak diye ama hiç öyle olmadı olmayacakta. ne zaman aç gözlülüğü bırakıp kaçak avlanma trol vs avcılığı yapılmaz yavru balıklar tutulmazsa o zaman bolluk olur. şikayet edenin kendisidir aslında ayağına sıkan

9
0
yanıtYanıtla
Tarık:

daha 2-3 ay önce ekranlarda bilmem kaç ton hamsiyi tek seferde yakaladığı zaman dört köşe gözükenler kuruttunuz be ortalığı müstehaktır. . . her türlü kaçak göçek yöntemi dene sonrada sızlan

7
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

seneye daha pahalı olacak alışın 1300 lira verdiler anca çıkıyor

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title