Haberler

Kanserli Köyden Kaçış

Bursa'nın Büyükorhan İlçesi'ne Bağlı Gedikler Köyü'nde Son 10 Yılda Artan Kanser Vakaları, Vatandaşları Tedirgin Ediyor.

20 gün içerisinde 4 kişinin akciğer kanserinden yaşamını yitirdiği köyde, gençler kente göç ediyor.

Bursa'nın dağ yörelerinden biri olan Büyükorhan İlçesi'ne bağlı 150 kişinin yaşadığı, 60 haneli Gedikler Köyü'nde artan kanser vakaları dikkat çekiyor. Bursa'ya 100 kilometre uzaklıktaki Gedikler Köyü'nde geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan vatandaşlar, son yıllarda artan, özellikle akciğer kanseri vakaları nedeniyle büyük bir tedirginlik yaşıyorlar.

Son 10 yılda 60'a yakın insanın kanserden dolayı yaşamını yitirdiği Gedikler Köyü'ndeki gençlerin, hem işsizlik, hem de kanser korkusu nedeniyle kente göç etmesi ise dikkat çekiyor. Gedikler Köyü'nde yaşayan ve akciğer kanseri hastalığına yakalanan 48 yaşındaki Akif Keskin, "Köyümüzde kanser hastalığı çok arttı. Biz köyümüzde sağlıklı besleniyoruz, havamız temiz. Ancak bu kanser hastalığının köyümüze neden musallat olduğunu anlayamıyoruz." dedi.

İçme suyu şebekesi olmayan köyde yaşayan vatandaşlar, yetkililerin bu konuda köyde bir incelemede bulunmadığını öne sürdüler.Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ise son yıllarda Büyükorhan'ın da içinde bulunduğu kentin dağ yöresi olarak adlandırılan 4 ilçede ve köylerinde belirli aralıklar sağlık taraması yaptıklarını ve içme sularından numune aldıklarını belirterek, "Gedikler Köyü'ndeki kanser vakaları ile kurumumuza herhangi bir şikayet gelmedi.

Ancak konuyu araştıracağız" dedi.Büyükorhan İlçe Kaymakamı Levent Yetgin de ilçeye bağlı 37 köyün bulunduğu söyleyerek, "Gedikler Köyü ilçeye uzak bir bölge. Bu köye sürekli giderek, vatandaşlarımızı dinleyecek imkanımız olmuyor. Ancak bu meselenin üzerine gideceğim. Gerekirse bir komisyon kurar, gerekli önlemleri alırız" diye konuştu.

Işıl ARSLAN-Faruk KAHRAMAN-/BURSA DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Sağlık Haberler

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title