Haberler

Kan Donduran Cinayetlerde Ürperten İfadeler

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde birlikte alkol ve uyuşturucu aldıkları arkadaşlarının gözleri önünde 46 yaşındaki Sabri Öztürk'ü öldürüp cesedini yakan, 1 gün sonra gördüklerini polise haber vermesinden çekindikleri 23 yaşındaki Ferhat Yavuz'u öldürdüğü öne sürülen 42 yaşındaki İlker Alkış, 36 yaşındaki Ali Mete ve 24 yaşındaki Kadir Güzel'in yargılanmasına başlandı.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde birlikte alkol ve uyuşturucu aldıkları arkadaşlarının gözleri önünde 46 yaşındaki Sabri Öztürk'ü öldürüp cesedini yakan, 1 gün sonra gördüklerini polise haber vermesinden çekindikleri 23 yaşındaki Ferhat Yavuz'u öldürdüğü öne sürülen 42 yaşındaki İlker Alkış, 36 yaşındaki Ali Mete ve 24 yaşındaki Kadir Güzel'in yargılanmasına başlandı. Mete ve  Güzel'in suçladığı İlker Alkış savunmasını daha sonra yapacağını söyledi.

Sabri Öztürk'ün cesedi, geçen ocak ayında Kütahya'nın Domaniç İlçesi ile ulaşımı sağlayan karayolu üzerindeki ormanlık alanda bulundu. Araştırmada Öztürk'ün tüfek ile ateş edilerek öldürüldükten sonra cesedinin yakıldığı anlaşıldı. 1 gün sonra ise tüfekle öldürülen Ferhat Yavuz'un cesedi Bilecik yolu üzerindeki ağaçlık alanda bulundu. Polis, üzerinden kimlik çıkmayan cesetleri, kayıp başvurusunda bulunan ailelerin teşhis etmesi sonucu tespit etti. Öldürülen kişilerin yaptıkları telefon görüşmelerini ve görgü tanıklarını dinleyen ekipler, cinayetlerle ilgili İlker Alkış, Ali Mete ve Kadir Güzel'i gözaltına aldı. Ali Mete ve Kadir Güzel'in, katil zanlısı olarak İlker Alkış'ı suçladı. İlker Alkış'ın ise cinayetlerle  ilgisinin olmadığını belirtirken adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten adam öldürmek' suçundan 2'şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına başlandı. Polisin geniş önlem aldığı duruşmada, sanık yakınları ile öldürülen Sabri Öztürk ve Ferhat Yavuz'un akrabaları arasında kavga çıkınca, mahkeme heyeti salonu boşalttı. Yargılama, Cumhuriyet Savcısı'nın, "Ali Mete ve Kadir Güzel, diğer sanık İlker Alkış'ın ektisi altında olmadan savunma yapmaları için, İlker Alkış'ın salondan çıkartılması" talebinin, mahkeme heyeti tarafından kabul edilmesiyle devam edildi. İlker Alkış'ın dışarı çıkartıldığı duruşmada ifade veren Ali Mete, şöyle dedi:

"Olay günü, İlker, Ferhat, Ali, Kadir ve ben Bilecik Yolu'nda uyuşturucu ve alkol aldık. Bu sırada, İlker, sattığı uyuşturucudan hakkına düşen parayı vermeyen Sabri ile tartışmaya başladı. Sabri tuvaletini yapmaya gidince aracın arkasında bulunan tüfeği alıp ateş ederek onu öldürdü. Cinayet sonrası bizi tehdit edip, topladığı çalıları Sabri'nin cesedinin üzerine koydu ve ateşe verdi. Sabri'yi yaktı. Ben bu olayı aracın arkasında korku ve dehşet ile izledim. Sonra evimize döndük. Bir gün sonra İlker, Ferhat Yavuz'dan, 'yaşananları polise anlatır' diye endişe duydu. Bu kez dört kişi bir araya geldik. Bu kez Domaniç yoluna gittik. Ben alkol alırken onlar aynı zamanda uyuşturucu da kullandılar. Bir ara İlker kalkıp aracın arkasındaki tüfeği aldı. Ferhat'a diz çöktürdü. Elbiselerini çıkartmasını söyledi. Ardından tüfeği ateşlemem için bana verdi. Kabul etmedim. Ardından Kadir'e uzattı. O tetiğe dokununca tüfek ateş almadı. Bu kez İlker, eline aldığı tüfeğin tetiğine dokunup Ferhat'ın başına doğru ateş etti."

Duruşmada ifade veren Kadir Güzel ise her iki cinayette aracın bagajındaki silahı, İlker Alkış'ın tehdidi üzerine Ali Mete'nin aldığını fakat cinayetlerin ikisini de İlker Alkış'ın işlediğini, Ferhat Yavuz'un öldürülmesinde, tüfeğin tetiğine bastığını fakat silahın ateş almadığı iddiasının da doğru olduğunu belirtti. İki sanığın ifadesinin ardından duruşma salonuna alınan İlker Alkış savunmasını daha sonra yapacağını söyledi.

Mahkemede söz alan öldürülen Ferhat Yavuz'un babası Zeki Yavuz, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, "İlker oğlumu, kendisine haraç vermediği için öldürdü." dedi. Duruşma, tanıkların dinlenmesi, eksik evrakların beklenmesi için ileri bir tarihe ertelenirken, mahkeme heyeti Ali Mete'nin tahliye istemini kabul etmedi. - İnegölbursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sabri Öztürk Kadir Güzel Ferhat Ali Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title