Haberler

'Kan Bağışı Otobüsü Alımına Var Mısın?' Kampanyası

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, 'Eskiden Boğazımızda Kumbaralarla Kızılay'a 10 Kuruş, 25 Kuruş Yardım Toplanırdı

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, 'Eskiden boğazımızda kumbaralarla Kızılay'a 10 kuruş, 25 kuruş yardım toplanırdı. Kızılay o toplanan paralarla şimdi bir dev oldu, dünyayla yarışıyor' dedi.

Orta Karadeniz Kan Merkezi organizasyonunda başlatılan 'Kan Bağışı Otobüsü Alımına Van Mısın?' kampanyasının açılışında konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, kampanyanın ülke adına önemli bir çalışma olacağını söyledi. Türkiye'de kan konusunda acil ihtiyaçların eskiden radyo ve televizyon anonslarıyla sağlandığını hatırlatan Küçükali, yürütülen çalışmalar sonucunda Türk Kızılayı'nın bugün verilen desteklerle önemli bir aşama katettiğini belirtti.

Hedeflerinin ihtiyacın tamamına cevap verebilecek kapasiteye ulaşmak olduğunu da vurgulayan Küçükali, 'Çalışmalar doğrultusunda dünyadaki işleyişin tamamını ülkemize taşıdık. Ülkemizin 15 ayrı yerinde bölgesel kan merkezlerini oluşturduk. İl ve ilçeler bazında da kan alım merkezlerini hayata geçirerek adım adım başarıya ilerlemekteyiz' dedi.

Gelişmiş ülkelerde kan verme oranının yüzde 5 seviyelerinde, Türkiye'de ise yüzde 1.5 oranında olduğunu vurgulayan Küçükali, 'İnşallah bu çalışmalar, kampanyalar bu rakamı yükseltir. Esas olan kan bağışı sürekli olmalıdır. Tıp, sağlıklı insanların 2 ayda bir kan verebileceğini söylüyor. Kan vermede insanlarımızın çekincelerini ortadan kaldırmamız gerekir. Hiç bir şey yapamıyorsak en az 2 kişinin telefon mesajı yoluyla bu kampanyaya destek vermesini sağlamalıyız' diye konuştu.

Kanın henüz modern tıbbın yapamadığı bir ürün olduğunu da belirten Küçükali, 'Bu kampanya önemli bir kampanyadır. Kampanya kapsamında insanlarımıza ulaşmamız gerekiyor. Eskiden boğazımızda kumbaralarla Kızılay'a 10 kuruş, 25 kuruş yardım toplanırdı. Kızılay o toplanan paralarla şimdi bir dev oldu, dünyayla yarışıyor. 2012 yılının Aralık ayında Türkiye'deki kan konusunu Kızılay olarak çözmüş olacağız. Bu ülkemiz adına önemli olduğu kadar bizim adımıza da önemli bir iştir. Bu duygularla bu kampanyaya destek verecek olanlara şimdiden teşekkür ediyorum' dedi.

Konuşmaların ardından Orta Karadeniz Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, bölge çalışanlarının bağışları ile elde edilen 2 bin 500 TL'lik çeki Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali'ye takdim etti.

Bu arada, Pakistan'da yaşanan sel felaketinde Türk Kızılayı aracılığıyla bölgeye 40 bin ton un bağışı yapan iş adamı Hüseyin Kazancı'ya Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali tarafından bronz madalya beratı verildi.

Etkinlikte ayrıca, Türk Kızılayı'na Kurban Bayramı dolayısıyla bağış yapanlara da çeşitli hediyeler verildi.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Hasan Ersan, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Akyüz, Türk Kızılayı Samsun, Ordu, Sinop, Amasya ve Tokat Şube Başkanları ile bölge temsilcileri katıldı.

(İSM-HRN-ECN) - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title