Haberler

Kamerun, Kayserili Yatırımcıları Bekliyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin daveti ile Kamerun Kuzey Bölgesi'nden gelen heyet, Kayserili yatırımcıları davet etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin daveti ile Kamerun Kuzey Bölgesi'nden gelen heyet, Kayserili yatırımcıları davet etti.

Kuzey Kamerun Bölge Eyalet Valisi Josept Beti Assomo, bölgenin başkenti Maroua Belediye Başkanı Robert Bakary ve Maroua kabile reisi Bakary Yerima Bouba Alioum, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti.

Vali Bilici, ziyarette yaptığı açıklamada, bu tür ziyaretlerden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Afrika'da Kamerun gibi ülkelerin son dönemde önemli gelişmeler kaydettiklerini ve Türkiye'nin bu duruma sevindiğini ifade eden Bilici, karşılıklı ticari ilişkilerin geliştirebileceğini söyledi.

Konuk Bölge Valisi Assomo da kendisinin 10 ilin bulunduğu bölgenin valisi olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi'nin daveti ile geldikleri Kayseri'de iki gündür çeşitli temaslarda bulunduklarını bildirdi.

Kamerun'un 25 milyonluk nüfusu ve zengin petrol kaynakları ile çeşitli alanlarda yatırım bekleyen bir ülke olduğunu ifade eden Assomo, özellikle, tarım ve hayvancılık alanları ile petrol ürünlerine dayalı üretim yapılabilecek alanlarda yatırımcıları ülkelerine beklediklerini kaydetti.

Konuk Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki'yi ziyaretlerinde de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ülkelerini ziyaret ettiğini hatırlatarak, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirdiğini vurguladı.

Bu ziyaretin iki ülke arasındaki ortak girişimlerin başlangıcı olmasını umut etiklerini ve Kayseri'nin kendileri açısından ayrı bir yeri olduğunu anlatan Assomo, karşılıklı ilişkilerimizin belediyeler düzeyinde resmiyet kazanmasını istediklerini belirtti.

Başkan Özhaseki de Kayseri'nin dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu, Kayseri denilince akla ilk gelenin ticaret ve sanayi olduğunu ifade etti.

Kayseri'de hayırseverlerin yaptığı hizmetleri de anlatan Özhaseki, kardeş şehir ilişkileri kapsamında karşılıklı işbirliğinin daha da artırılabileceğini sözlerine ekledi.

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Icardi'den Fenerbahçe'ye olay sözler: Bakalım Kadıköy'de şimdi nasıl kutlama yapıyorlar

Icardi'den Fenerbahçe'ye olay sözler: Bakalım Kadıköy'de şimdi nasıl kutlama yapıyorlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title