Haberler

"Teknoloji Tabanlı Bir Ekonomi Olsun İstiyoruz"

Güncelleme:

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Her alanda daha rekabetçi, daha yenilikçi, katma değeri daha yüksek bir ekonomik yapıyı inşa etmek istiyoruz." dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Her alanda daha rekabetçi, daha yenilikçi, katma değeri daha yüksek bir ekonomik yapıyı inşa etmek istiyoruz. Artık Türkiye'de bilgi tabanlı bir ekonomi olsun istiyoruz. Teknoloji tabanlı bir ekonomi olsun istiyoruz" dedi.

Yılmaz, Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü salonunda Ardahan İl Başkanlığı Kasım Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yeni Türkiye dönemine girdiklerini ve hızla 2023 vizyonuna doğru yol aldıklarını belirterek, 2015 seçimleri için çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin kaderini belirleyecek olan 2015 seçimleri için herkesin çok çok çalışması gerektiğini ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Her seçim önemli diyoruz. Gerçekten 2015 çok çok kritik. İşte bu ikinci dönemin, ikinci sıçrama döneminin, ikinci atılım döneminin ilk seçimi bu olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte o eski Türkiye defteri kapandı. Yeni bir Türkiye'ye girdik. Yeni Türkiye'nin inşa dönemi 2015 seçimleri ile başlıyor. Bu seçimlerde Allah'ın izniyle AK Parti milletimizin desteğini aldığında bütün geri kalan reformlarımızı yapacağız. Bir hamle ile daha 2023 hedeflerimize yürüyeceğiz. Nasıl ki son 12 yılda birçok reformlara imza attıysak, nasıl ki şehirlerimizi dönüştürdüysek, insanımızı çok farklı bir noktaya getirdiysek, ikinci dönemi de başarmak istiyoruz. Bunu da insan odaklı bir şekilde yapacağız. İşte buna insan odaklı kalkınma diyoruz. Gençlerimizi daha iyi yetiştirmek istiyoruz, çocuklarımızı daha donanımlı yetiştirmek istiyoruz. Adalet sistemimizin daha iyi işlemesini istiyoruz. Fiziki altyapımızı daha iyi standartlara kavuşturmak istiyoruz. Her alanda daha rekabetçi, daha yenilikçi, katma değeri daha yüksek bir ekonomik yapıyı inşa etmek istiyoruz. Artık Türkiye'de bilgi tabanlı bir ekonomi olsun istiyoruz. Teknoloji tabanlı bir ekonomi olsun istiyoruz."

Yılmaz, AK Parti'nin Türkiye için son derece önemli olduğunu ve bu nedenle reformlara önem verdiklerini anımsatarak, AK Parti'nin güçlü olmasıyla Türkiye'nin de güçlü olacağını vurguladı.

AK Parti'nin kaderi ile Türkiye'nin kaderinin artık örtüştüğünü dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bakın bu kadar iddialı söylüyorum, hakikaten örtüşmüştür. AK Parti başarılı olursa Türkiye de başarılı olur. Geçmiş dönemleri bilmemiz lazım. Geçmişte de devlet var. Demek ki at sahibine göre kişner. O eski yönetimleri bilmemiz lazım. AK Parti şükürler olsun bu noktaya getirdi Türkiye'yi. Sorunlarımız olacak ama çok şükür temel sorunlarımızı çözüyoruz, geçmişte öyle değildi. Bakın geçmiş yönetimler iş başında olsaydı milyonlarca insanımız işsiz olurdu. Bugün 1 milyon 600 bin Suriyeli Türkiye'de. Gelişmiş ülkeler bile bunu almıyor. Bunu başarıyor Türkiye. Çok şükür gücü var ki başarıyor. 2023'e yürüyen bir Türkiye istiyoruz."

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. - Ardahan

Kaynak: AA / Yerel

Cevdet Yılmaz Ak Parti Ardahan Türkiye Yerel Haberler

Fenerbahçe'de olaylı başkanlık yarışı! İlk raundu kaybeden Aziz Yıldırım, kongreyi terk etti

Fenerbahçe'de olaylı başkanlık yarışı! İlk raundu kaybeden Aziz Yıldırım, kongreyi terk etti

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

Cem Yılmaz, fuhuş operasyonundaki bir kareye sessiz kalamadı

Cem Yılmaz, fuhuş operasyonundaki bir kareye sessiz kalamadı

Tamı tamına 650 kilo! Ekipler zamanında yetişmese veremli etleri vatandaşa yedireceklerdi

Tamı tamına 650 kilo! Ekipler zamanında yetişmese veremli etleri vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title