Haberler

Kadın İstihdamında Pozitif Ayrımcılık

Kayseri'nin Hacılar İlçe Kaymakamlığı'nın Hazırladığı ve Avpura Birliği (ab) Hibe Programı Tarafından Desteklenen Proje Kapsamında 1 Yıl Süreyle Eğitilecek 50 Kadın, 'Çocuk Bakım Elemanı' Sertifikası Alacak

Kayseri'nin Hacılar İlçe Kaymakamlığı'nın hazırladığı ve Avpura Birliği (AB) hibe programı tarafından desteklenen proje kapsamında 1 yıl süreyle eğitilecek 50 kadın, 'Çocuk Bakım Elemanı' sertifikası alacak.

Projenin tanıtımı için basın toplantısı düzenleyen Hacılar Kaymakamı ve Hacılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Harun Öksüz, kadın istihdamının desteklenmesi çalışmaları kapsamında hazırladıkları 'Çocuk Bakım Elemanı Eğitimi Projesi'nin, Hacılar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı liderliğinde, Rasim Çetinkaya Halk Eğitimi Merkezi, Hacılar Ali İhsan Kalmaz Çok Programlı Lisesi ve Hasçelik Anaokulu ortaklığında yürütüldüğünü bildirdi. Öksüz, projenin toplam bütçesinin 134 bin 302 avro olduğunu, bu tutarın 13 bin 432 avroluk kısmını, Hacılar Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın karşılayacağını, geri kalanın ise AB hibe proje katkısı olacağını kaydetti. Proje ile AB'ye tam üyelik sürecinde olan Türkiye'de, değişik sebeplerle dezavantajlı grup olarak gösterilen kadınların eğitim ve istihdamdan dışlanmasına son verecek bir seferberlik başlatarak işgücü piyasasına aktif katılmalarına katkı sağlamanın amaçlandığını belirten Öksüz, 'Projemizin genel hedefi, bölgemizde ve ülkemizdeki kadın istihdamının artışına katkıda bulunarak, okul öncesi eğitimdeki kalifiye eleman açığının kapatılmasına yardımcı olmaktır. Projemizin özel hedefi ise ilçemizde yaşayan düşük gelirli, eğitimsiz ve herhangi bir mesleği olmayan 50 işsiz kadına 0-6 yaş grubu çocuk bakım ve eğitimi konusunda eğitim vererek meslek edindirmek' dedi. Proje sayesinde, bölgedeki işsiz ve mesleği olmayan kadınlara çocuk bakım elemanlığı konusunda mesleki eğitim vererek sektörde faaliyet gösteren özel veya kamu kurumlarında kalifiye eleman ihtiyacını karşılayacaklarını bildiren Öksüz, 'Proje bitiminde hedef kitleden 50 kadınımız, çocuk bakım elemanlığı konusunda teorik ve pratik eğitim almış olacaklardır. Bunun yanı sıra özgüvenini kazanmış ve geleceğe daha güvenle bakan kursiyerler, proje hazırlama ve uygulama konusunda yönetsel ve teknik kapasiteleri artmış proje ekibi, mesleki eğitim ve yaşam boyu eğitim stratejisi hakkında bilgilendirilmiş ve dikkati çekilmiş kamuoyu, Avrupa Birliği süreç ve uygulamalarının farkındalığında artış beklediğimiz diğer sonuçlardır' diye konuştu.

Kaymakam Harun Öksüz, Hacılar ilçesi sınırlarında yaşayan sosyo-ekonomik düzeyi düşük, sosyal risk altında bulunan, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıflarından yardım alan fakir ve muhtaç ailelerin kadınlarının projeden faydalanacaklarını proje kapsamında, işsiz olan 18-40 yaş arası en az ilkokul mezunu 50 kadının eğitileceğini bildirdi. Hazıladıkları başka bir projeyle de okul öncesi eğitimi destekleyeceklerini kaydeden Kaymakam Harun Öksüz, '40 Gülücük, Bir Umut' ismini koydukları bu projede, henüz ilköğretim çağında bulunmayan ve maddi durumu iyi olmayan 40 çocuğun eğitileceğini kaydetti. Öksüz, AB tarafından hibe program tarafından maddi destek sağlanan proje ile, ayrıca eğitime alınacak 40 çocuğun ailelerinin de bilgilendirileceğini ifade etti.

(ZB-İÇR-MHD) - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Bakmadan Geçme

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 27 Mayıs Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Şaban Oğlu Şaban filmi konusu nedir? Şaban Oğlu Şaban oyuncuları ve Şaban Oğlu Şaban özeti! #128250 Şaban Oğlu Şaban nerede çekildi, köşk nerede? Hangi il ve ilçede çekildi? Şaban Oğlu Şaban film çekimleri nerede yapıldı, ev neresi? #128250 Kuş gribi hayvandan insana geçer mi? Kuş gribi etten bulaşır mı? Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 26. bölüm canlı yayın izleme linki #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 27 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 Türkiye'nin kendi petrolü var mı? Türkiye'de petrol var mı varsa neden çıkaramıyoruz? 27 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki! #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! 2024 Kurbanlık fiyatları! Büyükbaş ve Küçükbaş kurban fiyatı ne kadar?
'Lig'in en iyi antrenörü benim' diyordu! Çalıştırdığı 2 takım da küme düştü

"Lig'in en iyi antrenörü benim" diyordu! Çalıştırdığı 2 takım da küme düştü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title