Haberler

Kadın Derneklerinden Arslan'a Nezaket Ziyareti

Kastamonu'da faaliyet gösteren kadın dernekleri başkanları ile üyeleri, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına yeni seçilen Selçuk Arslan'ı ziyaret etti.
Ziyarette Yardımseverler Derneği, Anneler Derneği, Türk Üniversiteli Kadınlar...

Kastamonu'da faaliyet gösteren kadın dernekleri başkanları ile üyeleri, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına yeni seçilen Selçuk Arslan'ı ziyaret etti.

Ziyarette Yardımseverler Derneği, Anneler Derneği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Kastamonu Şubesi, 10 Aralık Kadın Platformu Derneği, TOBB Kastamonu Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Başkan Arslan'a yeni görevinde başarılar diledi.

Kadınları meclis salonunda ağırlayan KATSO Başkanı Selçuk Arslan, oda hakkında kısa bir bilgi verdi. Arslan, "Sivil toplum örgütlerinin etkin olduğu yerde demokrasi eksiksiz işler" dedi.

Kadınların sivil hayat içinde etkin rol almalarının da büyük önem taşıdığını ifade eden Arslan, "Sizler her zaman bizlerin yönlendiricisi olacaksınız" diye konuştu.

Kastamonu'da faaliyet gösteren kadın derneklerinin son derece başarılı hizmetler gerçekleştirdiklerine değinen Başkan Arslan, "Kadınların bu başarısı ve emekleri, odamızdan başlayarak tüm örgüt ve meclislerde kendilerine ayrılan kotalarla desteklenmelidir" çağrısında bulundu.

Heyet adına konuşan Yardımsevenler Derneği Başkanı Ferhan Çelen, Kastamonu'daki kadın derneklerinin kamudan hiçbir yardım almadan ayakta durduklarını belirterek, toplum yararına birçok projeye imza attıklarını ve üniversitelilere burs, işsizlere istihdam sağlamaya çaba gösterdiklerini kaydetti. "10 Aralık Kadın Mitingi" törenlerine de değinen Çelen, bu yıl iki güne yayılan bir program hazırladıklarını ifade ederek, "İlk kutlamayı 1994 yılında yaptık. 80 arkadaşımızla bir yıl boyunca, Ankara'daki Atatürk Araştırma Merkezi'nin de desteğini alarak çalıştık. Yaptığı akademik çalışma ile 10 Aralık Kadın Mitingi'nin ortaya çıkmasını sağlayan Mustafa Eski hocamıza buradan bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Çelen, Kastamonu'da faaliyet gösteren kadın derneklerinde yeni yüzleri görememekten ve hayata geçirmeyi planladıkları projelerin de duyarsızlık nedeniyle toplumun ilgisini çekmemesinden yakınan Çelen, "Genç arkadaşlarımızın aramıza katılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ayrıca Çelen, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Kastamonu Şubesi tarafından Kastamonu'da "Fark ediyorum, Gelişiyorum, Değişiyorum" isimli projenin kadınlara yönelik hazırlanarak, projenin değişik mahallelerde süreceğini ve tüm kadınları bu projeye destek vermeye davet etti. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selçuk Arslan Kastamonu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title