Haberler

Marmaris'te Kadın Dayanışması

Güncelleme:

Muğla'nın Marmaris ilçesinde emekli İngilizce öğretmenleri Işık Karaarslan ve Turan Tuğrul, uzun süredir hayalini kurdukları projeyi hayata geçirdi.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde emekli İngilizce öğretmenleri Işık Karaarslan ve Turan Tuğrul, uzun süredir hayalini kurdukları projeyi hayata geçirdi. Girişimci kadınlar açtıkları, 'Kekik Hatun Doğal Ürünler' dükkanı ile hem kazanıyor, hem de köylü kadınlara geçim kapısı sağlıyor.

25 yıllık dost ve meslektaş olan Işık Karaarslan (52) ile Turan Tuğrul (54), emekli olduktan sonra ortak bir proje hazırlayarak doğal ürünleri halkla buluşturmaya karar verdi. Turan Tuğrul, İzmir'e giderek Gediz Üniversitesi'nde açılan KOSGEB Girişimcilik Kursu'nu tamamladı. Kursun ardından KOSGEB'e sunulan 'Kekik Hatun' projesi kabul edildi. Mor Salkım şirketini kuran iki kadın, eski Köylü Pazarı karşısında dükkanlarını açtı. Hemen Muğla'nın çeşitli ilçelerinde köylü kadınlarla temasa geçen Karaarslan ve Tuğrul, onlardan aldıkları ürünleri satmaya başladı. Karaarslan, "Osmaniye Köyü'nden bal, Çamlı'dan meyve ve sebze, dağ köylerinden kurutulmuş sebze, Söğüt ve Bayır'dan kekik, bal, keçi boynuzu, kapari, Ula'dan tarhana, Fethiye'den yörük tarhanası, Aydın'dan arı sütü, Milas'tan zeytin, Milas ve Datça'dan zeytinyağı ve sabun alıyoruz. Bu ürünlerin bir bölümünü köylerdeki kadınlar hazırlarken, bir bölümünü de biz yapıyoruz" dedi.

BİTLİS'TEN İSTANBUL'A VE ABD'YE

Kekik Hatun markası altındaki ürünlerin internetten de satışına başladıklarını belirten Işık Karaarslan, "İlk müşterimiz Bitlis'ten oldu. Kendisine kuru bamya gönderdik. İstanbul'dan tanınmış bir catering şirketi bizimle temasa geçti ve yedi üründen oluşan 550 yılbaşı sepeti hazırladık. Son olarak da ABD'ye Datça'dan getirdiğimiz zeytinyağlı doğal sabunlardan yolladık" diye konuştu.

SEVİM HANIMIN ŞEFTALİ REÇELİ

Köylü kadınlara desteğin önemine dikkat çeken Turan Tuğrul da, "Tarlada, bağda, evde çalışan hep köylü kadını. Üretiyor ama nasıl satacağını bilemiyor. Onlarla temas kurunca çok sevindiler. Aralarında evlenip çoluk çocuğa karışmış eski öğrencilerimiz de var. Bazen bizden habersiz yeni bir şey yapıp getirerek olup, olmadığını soruyorlar. Köylü kadınının tezgahta yerini almasına aracılık yapmış oluyoruz" dedi. Bamya, erik ve taze fasulyenin de aralarında bulunduğu 12-15 çeşit turşu, kivi, üzüm, karpuz ve narın yer aldığı 23-24 çeşit reçel bulundurduklarını anlatan Tuğrul, "Reçel şişelerinin üstüne yapan kadınların isminin bulunduğu küçük etiketler koyduk. Mesela Sevim Hanım'ın şeftali reçeli, Mensure Hanım'ın çilek reçeli gibi. Bunu gören kadınların yüzündeki mutluluk tarif edilemez" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gediz Üniversitesi Marmaris İzmir Muğla Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (1)

Vezir Ali:

Bize teprik etmek duser helal olsun hocalarimiza

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title