Haberler

Japon Öğretim Üyesinden "Yardımseverlik" Konferansı

Tokyo Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yuichi Uchıde, Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde "yardımseverlik" konulu konferans verdi.

Tokyo Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yuichi Uchıde, Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde "yardımseverlik" konulu konferans verdi.

Prof. Dr. Yuichi Uchıde, Alacakaya Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde Mermer Cemil Yaşlı Lisesi salonunda düzenlenen konferansta katılımcılara yardımseverlik, İslam, toplumda yükselme başlıkları altında bilgiler verdi.

Türkiye'ye Tokyo'da tanıştığı bir Türk aracılığıyla geldiğini belirten Uchide, "Türk insanının sahip olduğu yardım ve konukseverlik karşısında hayran kaldım. Bu güzel ahlakın Türk toplumunda İslam sayesinde ortaya çıktığını öngörüyorum. Dünyanın doksan ülkesinde araştırmalar yaptım böyle güzel bir meziyeti hiçbir millette görmedim" dedi.

Japonların sahip oldukları disiplin ve çok çalışma sayesinde bulundukları noktaya geldiklerini ifade eden Uchide, "Ancak öyle zannediyorum ki ileride ön plana çıkacak olan ahlak ve yardımseverlik olacaktır. Bu yönüyle Türk toplumunu beğeniyor ve hayranlıkla izliyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin günümüzün çok önemli bir ülkesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Uchide, "Bunu fark ettiğim için de buradayım" ifadelerini kullandı.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title