Haberler

Jale Şimşek: "Her Kadının Hz. Hatice'den Öğreneceği Çok Şey Vardır"

Kağıthanelilerle buluşan Yazar Jale Şimşek, Hz. Hatice’nin hayatından kesitler sunduğu konuşmasında, “O, her türlü sıkıntıya peygamberimiz için katlandı.

Kağıthanelilerle buluşan Yazar Jale Şimşek, Hz. Hatice'nin hayatından kesitler sunduğu konuşmasında, "O, her türlü sıkıntıya peygamberimiz için katlandı. O, aile içinde bir kadının nasıl olması gerektiğinin en iyi örneğidir. Her kadının Hz. Hatice'den öğreneceği çok şey vardır" dedi.

Kağıthane Belediyesi'nin Ramazan Etkinlikleri, her gün farklı bir mahallede düzenlenen sokak iftarları, söyleşiler, dinletiler ve geleneksel eğlencelerle devam ediyor. Orta oyunu, meddah, Karagöz-Hacivat, Nasreddin Hoca gibi geleneksel eğlencelerle ve söyleşilerle sahur saatlerine kadar süren Ramazan etkinlikleri kapsamında Kağıthanelilerle buluşan Yazar Jale Şimşek, Hz. Hatice'nin hayatından kesitler sundu.

Peygamberimize ilk vahiy indiğinde bunu paylaştığı ilk ismin Hz. Hatice olduğunu belirten Jale Şimşek, "Hz. Hatice Müslümanların annesidir. Peygamberimizi teselli eden, söylediği anda ona iman eden ve onunla her zaman birlikte yol alandı" dedi.

Hz. Hatice'nin Hz. Peygamber'e ve İslam'a hayatını adadığını belirten Şimşek, "Allah Resulü Hira-Nur dağında ilk vahiyle muhatap olduğunda korku ve endişe içinde koşa koşa gelip sığındığında ona şöyle demişti. "Korkma, Allah asla seni mahcup etmeyecek. Çünkü sen akrabalarını gözetirsin, yolda kalmışlara yardım eder, düşeni kaldırır, ihtiyacı olanın ihtiyacını hemen gederirsin." O, vahyin indiği ilk andan son nefesine kadar hayatı boyunca sevgili eşini, hem malıyla, hem canıyla, hem ona verdiği evlatlarıyla desteklemiştir. O, hayatını adeta Hz. Peygamber'e ve İslam'a adamış olan mümtaz bir şahsiyettir" diye konuştu.

Hz. Peygamberle başlayan İslam zincirinin ilk halkasının Hz. Hatice olduğunun altını çizen Şimşek, "O, her anlamda bir öncüdür. Peygamberimize ilk iman eden, Allah zikrini ilk tespih eden, ilk tekrarlayan, ilk namaz kılan ve yaratıcıya ilk teslim olandır. O, hem tahire (Temiz), hem taciredir. İki cihanda da peygamberimize eş olarak şereflendirilen bizzat Allah'ın selam gönderdiği mübarek bir kadındır. Hz. Peygamber'in ifadesi ile "İsrailoğullarının en hayırlı kadını İmran kızı Meryem, bu ümmetin en hayırlı kadını ise Hatice'dir" dedi.

İslam'ın ilk mücadele yıllarında, en sıkıntılı ve acılı döneminde peygamberin en yakın arkadaşı ve sırdaşı olan Hz. Hatice'nin hayatının iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayan Şimşek "Onu okumalıyız. Çocuklarımıza onu anlatmalıyız. O, her türlü sıkıntıya peygamberimiz için katlandı. O aile içinde bir kadının nasıl olması gerektiğinin en iyi örneğidir. Her kadının Hz. Hatice'den öğreneceği çok şey vardır" dedi.

Programın sonunda sahneye davet edilen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, katılımlarından dolayı Şimşek'e teşekkür ederek kendisine plaket takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nasreddin Hoca Kağıthane Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title