Haberler

İztuzu Plajı'ndaki Malzemeler Üniversiteye Devir Ediliyor

Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi’nde bulunan dünyaca İztuzu Plajı’ndaki malzemeler Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğüne devir ediliyor.

Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde bulunan dünyaca İztuzu Plajı'ndaki malzemeler Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğüne devir ediliyor.

Devir işlemlerinden sonra ise İztuzu Plajı'na şenzlog ve şemsiye konulmamasına tepkiler sürerken, Muğla Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Ortaca Belediyesi'nde bulunan malzemelerin bir yıllığına bedelsiz olarak verilmesine istenmiş, Ortaca belediyesi ise. turizm sezonun açılmasına kısa bir zaman kalmasından dolayı tüm malzemeleri belediye Meclisinin kararı ile verilmesine karar verildi.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, yaptığı açıklamada; "Biliyorsunuz ki İztuzu sürecine hep beraber yaşadık. Sonuç itibariyle İztuzu'nu özelleştirilmesinden vaz geçilerek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından işletilmesi için devridildiğini hepimiz biliyoruz. Muğla Üniversitesi burayı işletmek için bir İstisadi İşletme kurdu. İşletmek için çalışmalarına başladı. İztuzu işletmek için bir sürü malzemeye ve yardıma muhtaç olan bir işletme. Bu anlamıyla da turizm sezonun başladığı bu günlerde lojiztik anlamda sıkıntı çekmektedir. Malzemeleri ise kiralama yöntemine gitmesine rağmen değişik fiyatlar çıkınca bundan vaz geçildi. Sürekli ertelenmeğe başladı. Turizm sezonun başlamasına göz önüne alınarak oranın özel işletmelerden ziyade kamu tarafından işletilmesini istemiştik. Üniversitenin kurduğu İktisadi İşletmeye yardımcı olmak adına burada kullanılan elimizdeki bütün malzemeleri bir yıl süreyle bedelsiz olarak Üniversitenin kurmuş olduğu İktisadi İşletmesine devretme kararı aldık. Turizm sezonun başlamasıyla acil olarak alınması gereken bir karardı. Belediye olarak hiçbir kar amacı gütmeden buranın korunması ve çalıştırılması anlamında mutlaka yardımcı olmamızı düşündük ve böyle bir karar aldık. Turiz sezonun tedirgin başlamaması için bu yere tur getirecek şirketlerin tedirgin başlamaması nedeniyle böyle bir karar aldık. Ben bu kararı almaktan dolayı Ortaca, Dalyan ve Türkiye adına mutluluk duyduk. Çünkü biz, hip şunu ifade ettik; oranın korunarak kullanmasını istetik. Buranın kimin kullandığı değil, esas olarak korunmasını düşündük. Bu kararımız ülke turizmine yararlı ve faydalı olacağını inanıyoruz" dedi.

Belediye dönemindeki faaliyetlere de değinen Başkan Karaçelik, "İztuzu Plajında yıllardır çalışan vatandaşlarımız var. Bu insanlarımız deneyimlidir. Üniversite bunlara da dikkate alacaktır. Öyle ümit ediyorum. Ortaca Belediyesi'ne bağlı DALBEL'in elinde bulunan ve devrilmesi kararlaştırılan 1 adet Servis Teknesi 2 tonluk Temiz su tankı bulunan,1 adet Vidanjör tekne 8 tonluk pis su tankı bulunan, 2 adet Jeranatör 70 KW'lık 4 adet Hidrofor, 4 adet 2 lik su dinamosu, 1 adet 4 lük kademeli Dağlıç Pompa, 875 adet ahşab senlog, 875 adet silinebilen muşambadan yapılmış Şezlog Minderi, 440 adet Hasır Şemsiye, 440 adet Şemsiye Direği, 1 adet Malzeme Deposu 150 metre karelik içeresinde soğuk hava deposu 15 metrelik Büro 1 adet 50 KW'lık Trafo, Kamera sistemi olarak 5 adet kamera, 1 adet kaydedici cihaz 60 adet Piknik Masası ve 1 adet Fibesglastan yapılmış Bekçi Kulübesi olarak teslim edilecektir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Muğla Üniversitesi Ortaca Belediyesi Hasan Karaçelik Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title