Haberler

İzmit'ten Kısa Kısa

Kadın Sosyal Yaşam Merkezi inşaatında sona gelindi

İzmit Belediyesi'nce Cephanelik Mevkisi'nde yaklaşık 40 dönümlük bir arazi üzerine kurulan Kadın Sosyal Yaşam ve İş Geliştirme Merkezi'nde inşaat çalışmalarında sona doğru gelindi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, "İzmit Belediyesi'nin en büyük projesi" olarak tanımladığı Kadın Sosyal Yaşam ve İş Geliştirme Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Kadın Sosyal Yaşam ve İş Geliştirme Merkezi inşaatının büyük oranda tamamlandığını aktaran Doğan, müteahhit firma yetkililerinden detaylı bilgi aldı. İnşaat işleri kapsamında ince detayların kaldığına dikkat çeken Doğan merkezde spor, sağlık, dinlenme, üretme ve eğitimin birarada yapılacağını söyledi.

Yaklaşık 40 dönümlük bir alanda kurulan Kadın Sosyal Yaşam ve İş Geliştirme Merkezi'nde binicilik okuma-yazma, bilgisayar, yabancı dil, ahşap boyama, aşçılık, halk oyunları, diksiyon, tiyatro, takı tasarım, resim, kuaförlük, müzik, yoga, cilt bakımı kurslarının yanı sıra  24 adet atölye, fitness salonu, havuz, sauna, kafeterya, spor salonu, konferans salonu, psikolojik danışmanlık birimi, üreme sağlığı merkezi ve sergi alanlarının yer alıyor.

400 sokakta tırpan çalışması yapıldı

İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 400 sokakta tırpan çalışması yaptı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Şener, geçen 10 ay içinde cadde ve sokak kenarlarında uzayan otların kesilerek görsel kirliliğin önüne geçildiğini söyledi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden  ayrı olarak bu iş için özel bir ekip oluşturduklarını ifade eden Şener, 10 ay içinde 52 mahallede yaklaşık 400 sokakta tırpan çalışması yapıldığını kaydetti.

Doğan, Ömerağa Mahallesi'nde çalışmaları denetledi

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Ömerağa Mahallesi'nde bazı cadde ve sokaklarda incelemelerde bulundu.

Başkan Yardımcısı Murat Demir ve Fen İşleri Müdürü İsmet Kuntaş ile birlikte Hafız Şerif, Tahsin Marmara, Dündar Çiğit ve Cemil Karakadılar sokaklarında incelemelerde bulunan Doğan, vatandaşlardan gelen şikayet ve istekleri de dinledi.

Doğan, söz konusu sokaklarda en büyük sorunun trafik ve park meselesi olduğunu belirterek, "Bu konuda vatandaşlardan yoğun şekilde  şikayet alıyoruz. Bu soruna çözüm için UKOME ile sık sık görüşme içindeyiz" dedi.

Vatandaşlarla da  sohbet eden Doğan, Hafız Şerif, Tahsin Marmara, Dündar Çiğit ve Cemil Karakadılar sokaklarında önümüzdeki günlerde asfalt ve kaldırım yenileme çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Belediye 12 işyerini satıyor

İzmit Belediyesi, Çarşı İşhanı'nda bulunan 12 adet işyerini satışa çıkardı.

Emlak İstimlak Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre Fevziye Camii karşısında bulunan Çarşı İşhanı'nın 5, 6 ve 7. katlarda mülkiyeti İzmit Belediyesi'ne ait en küçüğü 16, en büyüğü de 141 metrekare olan işyeri için, 23 Ekim Çarşamba günü saat 11.00 de ihale yapılacak.

İşyerlerinin 16 ile 190 bin lira arasında satışa çıkartılacak, işyerleriyle ilgilenenlerin ikametgah, nüfus cüzdan sureti ve  noterden imza sirküleri ile Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne müracaat edebilecekleri bildirildi.

Doğan, Ordulularla buluştu

Kocaeli Ordulular Derneği'nin geleneksel hale getirdiği öğrenci buluşmasının 6'ncısı gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Mustafa Yılmaz'ın ev sahipliğinde Yuvam Akarca Mahallesi  Demokrasi Parkı'nda gerçekleşen kahvaltı programına İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan onur konuğu olarak katıldı.

Buluşmada, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Kılıç, Dernek Yöneticileri Celalettin Yaylak, Yunus Arıcan, Avni Arıcan, Adem İnce, Hayati Ağıl, Umut Alan, Nurettin Arıcan ve Gençlik Kolları Başkanı Uğur Akçay da hazır bulundu.

Dernek Başkanı Mustafa Yılmaz yapılan çalışmaları anlatarak gençleri ve öğrencileri her zaman dernekte görmek istediklerini söyledi.

Kahvaltı sonrası söz alan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Öğrencilik yıllarından kesitler anlatarak, öğrencilere kendilerini geliştirmeleri adına öğütler verdi. Güncel konulara da değinen Doğan, İzmit Belediyesi'nin gençlere yönelik çalışmalarından bahsederek, öğrencileri belediyenin Genç-İz etkinliklerine davet etti. - Kocaeli

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title