Haberler

Yaşlı Kadın, Su Tahliye Kanalında Yaşam Savaşı Veriyor

Güncelleme:

İzmir'de, 42 yaşındaki Fatma Yenigün, otoyol kenarındaki su tahliye kanalında, kışın en soğuk günlerinde yaşam savaşı veriyor.

İzmir'de, 42 yaşındaki Fatma Yenigün, otoyol kenarındaki su tahliye kanalında, kışın en soğuk günlerinde yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

EVİNİN BULUNDUĞU ARAZİYİ MÜTEAHHİT ALINCA ORTADA KALDI

Eşinin ölümünün ardından evinin bulunduğu araziyi müteahhitin almasıyla ortada kaldığını söyleyen Yenigün, ayrıca kocasının yeğenlerinin de kendisine şiddet uyguladığını, yetkililerin de başvurularına rağmen yardım etmediğini öne sürdü.

GİDECEK YERİ OLMADIĞI İÇİN SU KANALINDA YAŞAMAYA BAŞLADI

Bornova'da otoyol kenarında çalışan işçiler ile buradan geçen vatandaşların ihbarı, 42 yaşındaki Fatma Yenigün'ün, yürek burkan yaşamını ortaya çıkardı. Kışın en soğuk günlerinin yaşandığı kentte Yenigün, gidecek yeri olmadığı için otoyol kenarında boru şeklindeki yağmur suyu tahliye kanalında yaşamak zorunda kaldı. Bir metre genişliğindeki kanal içerisinde yaşamaya çalışan Fatma Yenigün, bu duruma düşene kadarki hayat hikayesini anlattı.

EŞİNİ KAYBEDİNCE YAŞAMI ALT ÜST OLDU

Söke'de oturduklarını, ancak üç ay önce eşinin hayatını kaybetmesiyle yaşamanın alt üst olduğunu söyleyen Yenigün, "Eşimin rahatsızlığından dolayı İzmir'e geldik. Burada çeşitli hastanelerde tedavi görmesine rağmen eşim hayatını kaybetti. Bu sırada biraz arazimiz vardı, bunları da tedavi giderleri için satıp harcadık. Eşimin ölümünden kısa bir süre sonra onun kardeşi de hayatını kaybetti. Bana Söke'de bakacak kimse kalmadı. Uzaktan yakınlarımız da bakmak istemeyince, İzmir'e geldim. Söke'de oturduğumuz ahşap evin bulunduğu araziyi de müteahhit almış, orada da kalamadım. Burada eşimin hurdacılık yapan yeğenleri vardı. Onların yanlarında kalıp, yardım ettim. Onlar da bana zaman zaman para veriyorlardı. Ama bir süre sonra bana kötü davranmaya başladılar. Sürekli alkol aldıkları için bunu yapıyorlardı. Ben de onların yanından ayrıldım ve sokaklarda kalmaya başladım" dedi.

"YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİM AMA GERİ ÇEVİRDİLER"

Havaların soğumasıyla birlikte ise, artık sokaklarda kalamadığını anlatan Fatma Yenigün, "Ben de burada otoyol kenarında bu yeri buldum. Çöplerden topladığım bazı kumaş ve poşetleri yere serdim. Üzerinde yaşamaya çalışıyorum. Beni burada görenlerin verdiği ekmekleri yiyorum. Çevreden topladığım tahtaları da yakıp ısınmaya çalışıyorum. Buradan başka da gidecek yerim yok. Burada kalmak zorundayım. Yetkililerden yardım istedim ama geri çevirdiler. Bana Söke'ye gidip müteahhitten evimizi almamı söylediler. Bunu nasıl yapacağım. Bu arada yarın yağmurlar başladığında su geldiği zaman buradan da çıkmak zorundayım" dedi.

VATANDAŞLARDA TEPKİ GÖSTERDİ

Fatma Yenigün, kendisine yardım eli uzatılmasını ve iyi koşullarda yaşamak istediğini de söyledi. Yenigün'ün bu duruma düşmesine tepki gösteren vatandaşlar da yetkililerin biran önce el uzatmasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bornova İzmir Söke Yerel Güncel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500

Yorumlar (96)

XmanmobilWeb@haberler.com:

Eeee nerde kadin haklarini savunan o her firsatta sokaklara dökulen kadinlar. Ama bu kadin icin cikmazlar cunku bu kadin onlarin istedigi tipten degil. Anladiniz heralde

33
4
yanıtYanıtla
türkoğlutürk:

bu anneyi nerede buluruz arkadaşlar, yani şimdi nerede? açık adresini bilen varsa yazsın. . . fakirim ama, elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım, , ,

30
0
yanıtYanıtla
mert mertMobil-ANDROID:

kadin kesin akıl hastasidir be ayrica ne biçim haber arsayi mutahit almış yahu millet arsasini mutahite vermek için neler yapıyor tedaviye ihtiyaci vardir hepsi bu

2
20
yanıtYanıtla
bir kadın:

suriyeliler için ahlanıp vahlanacağımıza kendi insanımıza yaşam koşulları sağlayalım. bizene suriyeli pisliklerden. kadınımız-erkeğimiz-cocugumuz varken kedi köpek gibi üreyen suriyelilerin ülkemizden gitmesini onlara sağlanan imkanların kendi insanlarımız için kullanılmasını istiyoruz.

16
4
yanıtYanıtla
sinan celikMobil-ANDROID:

bizim devlet anca yabancı uyruklu insanlara bakar

14
1
yanıtYanıtla
Neden sen yardim ediyorsunkiMobil-IOS:

Buna yardim edecek kisi devlettir bu kadina bakmak zorunda eyerki herkesten vergisini alip

12
2
yanıtYanıtla
İDAM ÇIKMADAN BU ÜLKE ADAMA DÖNMEZmobilWeb@haberler.com:

BUNU YAPAN MÜTEAHHİT CEHENNEMİN DİBİNDE YERİN HAZIR.

12
2
yanıtYanıtla
Kara:

Haydı arkadaslar yardım lütfen bulalım ablamızı

13
0
yanıtYanıtla
Baltazar:

bizim tayyip gorsun bu hali hani bilmem kacinci ekonomiyiz paralari ayakkabı kutularinda sakliyoruz ya gorupte utanırlar belki

11
1
yanıtYanıtla
B.KMobil-IOS:

Eski Türkiye'yi geri istiyorum

12
0
yanıtYanıtla
Tüm 96 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title