Haberler

İzmir Seçime Hazır

Güncelleme:

İzmir Valisi Mustafa Toprak, yapılacak yerel seçimlere ilişkin İzmir'de alınan tedbir ve hazırlıklarla ilgili bilgi verdi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak yapılacak yerel seçimlere ilişkin İzmir'de alınan tedbir ve hazırlıklara ilişkin bilgi verdi. Vali Toprak; "Halkımızın güvenlik bir şekilde sandık başına gitmesi için her türlü tedbirleri almış olacağız" dedi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı Kaya Termal Otel'de düzenlendi. Toplantıda 30 ilçenin kaymakamlarının yanı sıra Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İbrahim Aydın'ında hazır bulundu. İzmir'in 4 Milyon 61 Bin 74 nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Vali Toprak yapılacak seçimlerde görevli rakamları ve sandık sayılarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: " İlimiz genelinde; Jandarma Bölgesinde 751, Polis Bölgesinde 738 olmak üzere toplam 1.489 sandık alanı; Yine Jandarma bölgesinde bin 559, Polis bölgesinde 8 bin 742 olmak üzere toplam 10 bin 301 sandık; Jandarma bölgesinde 376 bin169 seçmen, Polis bölgesinde 2 milyon 654 bin 968 kişi olmak üzere toplamda 3 milyon 31 bin 137 seçmenimiz Pazar günü sandık başına gidecektir. İzmir'in güncel nüfusu ise 4 milyon 61 bin 74 kişidir. Buna göre; il nüfusumuzun yaklaşık olarak yüzde 75'i seçim günü sandık başına gidecek demektir.

10 BİN AŞKIN PERSONEL GÖREV BAŞINDA

Vali Toprak seçimlere ilişkin alınan tedbirlerin tam olduğuna dikkat çekerek seçimin görev başında olacak personele ilişkin şu bilgileri verdi: " Jandarma bölgesinde 2 bin 150, polis bölgesinde de 8 bin 500 olmak üzere toplam 1 bin 650 personel görevlendirmiş bulunmaktayız. Şu anda bugün gözden geçireceğimiz tedbirler ile birlikte bugüne kadar alınan tedbirler ve seçim günü sayım işlemleri ve sonuçlar alınıncaya kadar."

Seçimlerin demokrasi şöleni havasında yapılacağını söyleyen Vali Mustafa Toprak, "Halkımızın güvenlik bir şekilde sandık başına gitmesi için her türlü tedbirleri almış olacağız. Burada son hazırlıklarımızı gözden geçireceğiz ve gerekli olan her konu tartışılarak önlem alınacak. Seçim takvim süreci başladıktan sonra ilimizde birkaç küçük olay dışında, sağduyuyla bu süreç yönetildi" dedi.

Toprak arıca, seçim günü mobese kameralarıyla ve helikopterle de gökyüzünden denetimlerde bulunacağını da sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Toprak İbrahim Aydın Termal İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title