Haberler

İzmir İş Dünyası Yıldırım'ın Adaylığına Mutlu Oldu

Ak Parti'nin Genel Başkan adayı olarak İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın adının açıklanması İzmir iş dünyasında sevinçle karşılandı.

Ak Parti'nin Genel Başkan adayı olarak İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın adının açıklanması İzmir iş dünyasında sevinçle karşılandı. İzmir'de iş dünyasının önde gelen isimleri, Yıldırım'ın aday gösterilmesinin İzmir için iyi bir şans olduğunu ve bu şansın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ak Parti'nin kurucularından Binali Yıldırım 1 Kasım 2015 seçimlerinde İzmir'den aday olup seçildi ve TBMM'ye girdi. AK Parti Hükümeti'nde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yapan Yıldırım'ın adı, bugün AK Parti Genel Merkezi'nde 22 Mayıs'ta yapılacak kongrede Genel Başkan adayı olarak açıklandı. Binali Yıldırım'ın Genel Başkan adayı olarak gösterilmesi, İzmir iş dünyasında da sevinçle karşılandı.

ÇÖZÜM ODAKLI BİR BAŞBAKAN

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Yıldırım'ın yatırımcı ve yaptırımcı bir bakan olarak İzmir'e ve Türkiye'ye önemli hizmetler yaptığını dile getirirken şöyle dedi:

"Çözüm odaklı ama hızlı çözüm odaklı bir Başbakan'a sahip olmak ülkemize yeni açılımlar ve fırsatlar getirecektir. İş alemi olarak çözüm odaklı bir Başbakan'a sahip olma fırsatını değerlendirmek istiyoruz. Ayrıca İzmir milletvekili olması bizim için ayrı bir gurur vesilesi. Binali Yıldırım, soyadı gibi yıldırım hızıyla sorunları çözer. Bu nedenle biz iki kez kendisine İzmir Ticaret Odası İzmir Şehrine Katkı Ödülü vermiştik. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İzmir kendisini seçmediğinde dahi İzmir'den hiç kopmadı. Kentimizin en küçük sorunu ile dahi yakından ilgilendi. Bu karar moralimizi yükseltti. Çünkü Binali Yıldırım, uzlaşmacı, çözüm odaklı bir siyasetçi. Bu moralle, ülkemizi daha iyi noktaya götürmek için çaba göstermeliyiz, daha çok çalışmalıyız."

"BÜYÜK MEMNUNİYET DUYMAKTAYIZ"

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar şunları söyledi;

"Yatırım yapan, üreten, katma değer oluşturan, istihdam sağlayan, döviz kazandıran bir kesimin başkanları olarak; bizleri dinleyen, anlayan ve çözüm odaklı sayın Binali Yıldırım'ın isminin açıklanmasından büyük memnuniyet duymaktayız."

"TÜRKİYE'MİZ AÇISINDAN SON DERECE SEVİNDİRİCİ"

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Türkiye zor günlerden geçerken iktidar partisinin en iyi seçimi yaparak Binali Yıldırım'ı yeni Genel Başkan ve Başbakan Adayı olarak kamuoyuna açıkladığını ifade etti. Kestelli, şöyle dedi:

"Bu karar büyük bir siyasi iradenin tecellisidir. Sayın Yıldırım'ın temayül yoklamasında aldığı yüksek oy da bunun kanıtıdır. Türkiye büyük hedefleri olan büyük bir ülkedir. Bu yolda ihtiyacı olan iki önemli güç, sağlam bir siyasi irade ve güçlü bir icraattır. Çünkü iş dünyası olarak biliyoruz ki bu topraklarda ancak güçlü bir siyasi duruş sergiler ve herkesten çok çalışırsak varlığımızı büyütebiliriz. Kentimizin milletvekili olan, İzmir ve İzmirlileri çok iyi bilen böylesi değerli bir ismin ülke yönetiminde daha büyük bir rol üstlenmesi Türkiye'miz açısından son derece sevindiricidir. Ülkemizin sayın Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı döneminde, tıpkı küresel kriz öncesi yaşadığımız gibi yeni bir 'take off' (Havalanma) dönemine gireceğine inancımız tamdır. İş dünyası olarak bize düşen görev sayın Binali Yıldırım'ın icraatlarına katkı vermek olacaktır. Kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

"KENTİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLACAKTIR"

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Seda Kaya şunları söyledi;

"İzmir için yaptığı projeler kendisinin kentimiz katında en önemli referanslarındandır. Gerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda gerekse İzmir Milletvekili adaylığı ile kentimize verdiği önemi göstermiştir. Her fırsatta İzmir için yeni projeler üreten, çalışkanlığı ve icraatları ile tanıdığımız Sayın Binali Yıldırım'ın Başbakanlığı kentimiz ve ülkemiz için hayırlı olacaktır."

İZMİR BU ŞANSI İYİ DEĞERLENDİRMELİ

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Başkanı Kamil Porsuk bölgenin kurulduğu ilk günden bu yana Yıldırım'ın çok desteği olduğunu hatırlatırken, "İhtiyacımız olduğu her zaman bizim yanımızdaydı. Bakanlığı döneminde İzmir'e önemli katkılar sağladı. Başbakanlığı döneminde de hem ülkeye hem de milletvekili olarak seçildiği İzmir'e değerli katkılarının artarak süreceğine inanıyorum" diye konuştu.

"MUTLU OLDUK"

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Başkanı Betül Elmasoğlu, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Başbakan olarak hükümeti kuracak olmasından mutlu olduklarını ifade ederken, "Kendisi İzmir için elini taşın altına koyan, sürekli proje üreten ve sonuçlandıran bir isim. Başbakanlığı döneminde de İzmir'i unutacağını sanmıyorum. İzmir'in bu şansı iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım AK Parti Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title