Haberler

İzmir İl Sosyal Hizmetler Kurulu Toplantısı

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İl Sosyal Hizmetler Kurulu'na, Sivil Toplum Kuruluşları Başta Olmak Üzere Toplumun Her Kesiminden Temsilcilerin Katılması Gerektiğini Belirtti

İzmir Valisi Cahit Kıraç, İl Sosyal Hizmetler Kurulu'na, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun her kesiminden temsilcilerin katılması gerektiğini belirtti.

İzmir İl Sosyal Hizmetler Kurulu, Vali Cahit Kıraç başkanlığında Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde toplandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, üniversite rektörleri, İl Genel Meclisi temsilcileri, sosyal hizmetler alanında çalışan kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Cahit Kıraç, kurulun ildeki sosyal hizmetlerle ilgili uygulamaları değerlendirdiğini, karşılaşılan güçlüklere çözüm yolları araştırdığını, koordinasyonu sağladığını söyledi. Kurulda mahalli idare ve gönüllülerin yeterince yer almadığını, İzmir'de 5 bin sivil toplum kuruluşu bulunduğunu belirten Vali Kıraç, bu kuruluşların bazılarının kurulda temsil edilmesi gerektiğini ifade etti.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün kadın, çocuk yaşlı ve engellilere yönelik önemli hizmetler verdiğini, bazı hizmetlerinin Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayan Cahit Kıraç, şunları söyledi:

'Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'müz sosyal devlet olma gereğini önemli ölçüde yerine getiriyor. Şu aşamada kaynak yönünde bir sıkıntı yok, sosyal içerikli projelere İzmir İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi büyük kaynak aktarıyor. 2010 yılında 3 milyon 800 bin lira kaynak kullandırdık, bu bile yetmiyor. Anne babalar geçim zorluğu nedeniyle çocuklarını yuvaya vermek zorunda kalmışlarsa, onlara evde bakım ücreti veriyoruz, öz evlatlarına aile ortamında baksınlar diyoruz, İzmir eve dönüşte bu bakımdan birinci sırada. Koruyucu aile uygulamamız da var, her bir çocuk için bakım yapan aileye 250 lira ödüyoruz, geçim sıkıntısı, iş problemleri olanlar için iyi bir iş imkanı sağlıyoruz. 533 çocuğu aileye geri döndürmüşüz, 1750 çocuğa aile yanında bakıma verdik. Halen 180 çocuk çocuk evinde barınıyor, 256 çocuk yuvalarda.'

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise 2008 yılında kadın danışma merkezini hizmete açtıklarını, bu merkezde kadınlara haklarını öğrettiklerini ve meslek kazandırdıklarını kaydetti. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Ertaş da çocuk, aile ve toplum hizmetleri, çocuk ve gençlik hizmetleri, yaşlı hizmetleri ve engelli hizmetleriyle ilgili bilgi verdi.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de gönüllülerin yaşlı ve çocuk bakım merkezlerinde çalışması için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.

(MED-BAH) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

Haydar Dümen'in eşi tefeci kurbanı! 30 milyonluk taşınmazını elinden aldılar, yetmedi buluşmaya çağırıp gasp ettiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title