Haberler

İzmir İl Genel Meclisi CHP Grubu'nda Seçim

İzmir İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekilliğini Mahmut Esat Aslan'ı 3 Oy Farkla Geçen Hüseyin Mumcuoğlu Kazandı

İzmir İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekilliğini Mahmut Esat Aslan'ı 3 oy farkla geçen Hüseyin Mumcuoğlu kazandı.

İzmir İl Genel Meclisi'nin CHP'li üyeleri, grup başkan vekilini seçmek amacıyla İl Genel Meclisi Salonu'nda toplandı. CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun ve İl Sekreteri Hüseyin Mutlu Akpınar'ın da katıldığı toplantıda 92 meclis üyesi oy kullandı. Oylamada mevcut grup başkanvekili Mahmut Esat Aslan 43 oy alırken, diğer aday Hüseyin Mumcuoğlu'na ise 46 oy çıktı, 3 oyun ise boş olduğu anlaşıldı.

Seçim öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Meclis Başkanı Serdar Değirmenci ve İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan tarafından desteklendiği iddialarıyla gündeme gelen CHP Grubu'nun yeni Başkan Vekili Hüseyin Mumcuoğlu, 'Bütün arkadaşlarımızla tek yumruk halinde önemli projeleri hayata geçirmek istiyoruz' dedi.

Mahmut Esat Aslan ise seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, 'Diyecek bir şey yok. İrade böyle gerçekleşti. Kazanan arkadaşımıza başarılar diliyorum' şeklinde konuştu. Aslan, bir gazetecinin seçim öncesinde Mumcuoğlu'nun, Kocaoğlu, Değirmenci ve Ayhan tarafından desteklendiği iddialarıyla ilgili sorusu üzerine, 'Bu konuda yorum yapmak istemiyorum' dedi.

İl Genel Meclisi Salonu'nda ve bazı bölümleri basına kapalı olarak gerçekleşen seçimi yöneten CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun, seçim sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Çok adil bir seçim oldu. Seçimi sıkıntısız şekilde tamamladık. Katılan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Örnek bir seçim gerçekleştirmiş olduk' şeklinde konuştu.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, oylama öncesinde kısa süreliğine salonu ziyaret ederek, CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun ile selamlaştı. Aydoğan, 'İl Başkanımızla parti içi bir meseleyi görüşmeye geldim' dedi. Gazetecilerin, Kocaoğlu'nun Mumcuoğlu'na desteği iddialarıyla ilgili soruyaysa Aydoğan, 'Ben destek bilmem kardeşim. Benimle ilgili bir şey varsa sorun. Yoksa diyeceğim yok' şeklinde konuştu.

Grup Başkan Vekilliği seçiminin ardından CHP Grubu'nun 7 kişiden oluşacak yeni yönetim kurulunun da seçimi gerçekleşti.

(MED-MV-BİR) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

İran destekli Husiler, ABD, İngiltere ve İsrail'e ait 10 gemiyi vurdu

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title