Haberler

İzmir Ekonomi, Dünya Üniversitesi

Güncelleme:

İEÜ, ODTÜ URAP Laboratuvarının yaptığı 2014 Üniversitelerimizin Dünya Sıralamalarında Genel ve Alan Bazlı Durumu raporunda Türkiye'de iletişim ve kültür alanında 1. oldu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), ODTÜ URAP (University Ranking by Academics Performans) Laboratuvarı tarafından yapılan "2014 Üniversitelerimizin Dünya Sıralamalarında Genel ve Alan Bazlı Durumu" raporunda Türkiye sıralamasında iletişim ve kültür alanında 1. oldu.

İEÜ, Türkiye'den sadece 23 üniversitenin girebildiği listede dünyadaki ilk 500 sıralamasında yer aldı. Dünya sıralaması içerisine giren iki vakıf üniversitesinden birisi olan İEÜ, Türkiye sıralamasında güzel sanatlar, müzik ve basın-yayın ile tarih ve arkeoloji alanlarında da 6'ya yükseldi. ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde 2009 yılında yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek amacıyla kurulan URAP tarafından yapılan sıralamaya göre İEÜ, ilk 500 dünya üniversiteleri sıralamasında dil, iletişim ve kültür alanında 431. sırada bulundu. İEÜ, güzel sanatlar, müzik ve basın - yayında 468 ile tarih ve arkeoloji alanında da 471. sırada yer aldı.

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ekonomi'nin başarısının tesadüf olmadığını belirterek, sürekli gelişen ve günümüzün ötesinde geleceği yakalamak için uğraş veren bir üniversite olduklarını söyledi. Başkan Demirtaş, şunları kaydetti: "Yabancı dilde eğitim verecek, öğrenci odaklı, atılımlarıyla beyin göçünü tersine çevirecek, girişimci ve yenilikçi mezunlar yetiştirecek bir üniversite hayal ediyorduk. Hayallarimizi gerçekleştirirken, başarılarımız da ardı ardına geliyor. URAP raporu, öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ile birlikte tüm personelimizin çalışmalarının sonucudur. Bugün İzmir Ekonomi Üniversitesi, dünyadaki en iyi ilk 500'ün içindeyse, Türkiye'de 3 alanda 1.'lik ve 6.'lıklarla göğsümüzü kabartıyorsa durmak nedir bilmeyen mükemmeliyetçiliğimizden ve pedala daha güçlü basmamızdandır. Bu başarılarla onurlandık ama bu sadece bize daha çok çalışmak için şevk verir. Yakında Bilimpark'ın temellerini atacağız. Daha iyiye güçlü adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz."

AKADEMİK PERFORMANSA TAM NOT

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen de, ODTÜ URAP Laboratuvarı sonuçlarının akademik performans değerlendirmesinde önemli bir kriter olduğunu, bu sonuçtan başarıyla çıktıklarını söyledi. Prof. Dr. Esen, "Üniversitemiz hem Türkiye hem de dünya üniversiteleri sıralamalarında hak ettiği başarıyı göstermiştir. Uluslararası danışmanlarımızla birlikte gelişen ve değişen öğrenme şekillerinde öncülük yaparak, öğrencilerimizin küresel bir eğitim almalarını sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Öğrencilerimizin aldıkları nitelikli, uluslararası eğitim, üniversitemizin başarı sırasını da her geçen gün arttıracaktır. URAP Laboratuvarı 2014'te, 23 bilim alanında dünya üniversitelerini sıraladı. Dünya alan sıralamasında Türkiye'den 23 üniversite, en az bir alanda ilk 500'de yer aldı. Üniversitemiz 3 farklı alanda ilk 500'ün içinde yer aldı, Türkiye'de ise bazılarında zirveye oturarak, büyük bir başarı yakaladı" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Galatasaray kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)? Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title