Haberler

İzmir'deki Cinayetlerin Zanlısının Yakalanması

İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (ieü) Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'de Meydana Gelen Cinayetlere İlişkin, 'Bu Tür Korkunç Olayların Azalmasını İstiyorsak, Öncelikle İşsizliğin Önüne Geçmeliyiz' İfadelerini Kullandı

İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'de meydana gelen cinayetlere ilişkin, 'Bu tür korkunç olayların azalmasını istiyorsak, öncelikle işsizliğin önüne geçmeliyiz' ifadelerini kullandı.

İEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin ve Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Gökhan Altun, İzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ı ziyaret etti.

Demirtaş, ziyarette yaptığı konuşmada, İzmir'de meydana gelen 3 cinayetin zanlısı Hamdi Ayri'yi büyük bir başarı ile yakalayan İzmir Emniyet Müdürlüğüne teşekkürlerini ifade ettilerini belirtti.

Göç ve işsizlik nedeniyle bu tür sosyal sorunların arttığını savunan Demirtaş, şunları kaydetti:

'(Ne iş olsa yaparım) diyen bir kitle geliyor. Meslek okullarından ziyade, iş okulların açılması gerekiyor. İZTO olarak, böyle bir çalışma yapıyoruz. Bu tür korkunç olayların azalmasını istiyorsak, öncelikle işsizliğin önüne geçmeliyiz. Üniversite olarak çok büyük bir acı yaşadık. Ancak katilin çok çabuk bir şekilde yakalanması, yaşanılan endişeyi yok etti.'

Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ise İzmir'de yaşanan cinayetlere Türkiye'nin alışık olmadığını bildirdi.

Önce insan, sonra baba, sonra da polis olduğunu vurgulayan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

'O kızlar bizim de kızımızdı. Kimse böyle bir olay yaşanmasını arzu etmez. Tüm üniversitenin başı sağ olsun. Yaşadığımız cinayetlere ülke olarak pek alışık değiliz. Bunun için klasik polis zihniyeti bir kenara bırakılarak, çağdaş polis anlayışına geçilmeli. Toplumda özellikle öfke kontrolüyle ilgili ülke politikası oluşturulmalı. Ani bir tepki vermeden önce 2 derin nefes alsak, olayların yüzde 75'i yaşanmaz. Suçu oluşturan etkenleri ortadan kaldırmak lazım. Sorunların köküne inerek, bu tür olaylar yaşanması önlenebilir.'

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Sezgin de İzmir genelinde sokakların çok karanlık olduğunu, kamera sisteminin bulunmadığını, konuya ilişkin çalışma yapılmasını gerektiğini kaydetti.

(ZEY-MV-SA) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title