Haberler

İzmir'deki 16 Okul 8 Trilyondan Faydalanamıyor

Türk Eğitim Sen İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, İZKA'nın Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı çerçevesinde 16 okul için ayırdığı 8 milyonluk (eski para ile 8 trilyon) kaynağın, Milli Eğitim'in proje ortağı olarak yüzde 10'uk katkıyı sağlamaması nedeniyle kullanılamadığını ifade ederek, "Önemli projelerin yüzde 10 ‘luk kaynak aktarılamaması sebebiyle yapılamayacak olması İzmir’imiz için büyük bir kayıptır" dedi.

Türk Eğitim Sen İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, İZKA'nın Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı çerçevesinde 16 okul için ayırdığı 8 milyonluk (eski para ile 8 trilyon) kaynağın, Milli Eğitim'in proje ortağı olarak yüzde 10'uk katkıyı sağlamaması nedeniyle kullanılamadığını ifade ederek, "Önemli projelerin yüzde 10 'luk kaynak aktarılamaması sebebiyle yapılamayacak olması İzmir'imiz için büyük bir kayıptır" dedi.

Konuyla ilgili bilgi veren Sarısayın, İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) 19 Eylül 2013 tarihi itibariyle başlattığı 8.000 000 TL'LİK ( Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı) çerçevesinde proje yarışmasının yapıldığını, yüzlerce proje arasından İzmir'deki 16 okulun dereceye girerek başarılı bulunduğunu kaydederek, "Sonuç olarak da İZKA ile hibe sözleşmesi imzalanmıştır. İZKA bu hibe programı protokollerine göre proje bütçesinin %90 'nını karşılamakta, kalan %10 'luk tutar proje ortağı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanması sözleşmeyle tutanak altına alınmıştır. Ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklık sözleşmesini imzalamasına rağmen İl Özel İdarelerinin bu süreçte kapatılması neticesinde il çapında başarılı projeler için finansman sağlamakta sıkıntı yaşamış ve söz konusu 16 okula verdiği taahhütü yerine getiremeyeceğini belirtmiştir. Okullarımız İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkı sözüne inanarak, güvenerek ekipler kurmuş; aylarca süren çalışmalar sonucunda devlet bütçesine katkı kaynaklarımızın daha verimli kullanılması ve önümüzdeki on yılların ihtiyaç duyacağı nitelikli eleman yetiştirmeyi hedefleyen projeler heba olmaya yüz tuttu" diye konuştu.

Bu nedenle, İTO Vakfı Süleyman Taştekin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Çınarlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi gibi diğer 14 meslek lisesi ve anaokulu projelerinin atıl durumda kaldığını ileri süren Sarısayın, şunları söyledi: "Sonuç olarak, bu okullara başınızın çaresine bakın denmiştir. Okullarımız bu aşamadan sonra kaynak arayışına girmişlerdir. Kaynak bulamamaları halinde sözleşme gereği Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme yönetmeliğinin 39/2 maddesi çerçevesinde sözleşmenin feshi halinde uygulanacak cezai şart oranı sözleşmedeki ajans toplam destek miktarının yüzde 10 'dur hükmünden dolayı ceza ödeme tehlikesi ile karşı karşıya kalmışlardır. Örnek okullarımızdan İTO Süleyman Taştekin'in "Okulumda güneş açtı" projesinin bütçesi 703 bin TL'dir. Kapsam olarak önümüzdeki süreçte büyük bir istihdam açığı olarak karşımıza çıkacak yenilenebilir kaynaklarla enerji üretimine yönelik vasıflı eleman ihtiyacını karşılamak, bu elemanların yetiştirilmesine yönelik atelye ve labaratuarları kurmak, bu elemanlara eğitim verebilecek eğitim kadrolarını eğitmek ve okulumuzun elektriğinin bir kısmını doğal kaynaklardan üreterek tasarruf sağlamak hedeflenmiştir. Böylesi önemli projelerin yüzde 10 'luk kaynak aktarılamaması sebebiyle yapılamayacak olması İzmir'imiz için büyük bir kayıptır.

Okullarımızdaki proje çalışanı öğretmenlerin moral ve motivasyonları bozulmuştur. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sözünü yerine getirmemesi sebebiyle projelerin atıl kalması ve okulların ceza ile karşı karşıya kalmaları çalışanların moralini bozmuştur. Yetkililerin okullara başınızın çaresine bakın diyeceklerine mutlaka bu sorunu çözmeleri, okulları içerisine düşürdükleri bu durumdan kurtarmaları gerekmektedir." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İzmir Kalkınma Ajansı Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title