Haberler

İzmir'de Karne Heyecanı

İzmir'de 680 Bin 836 Öğrenci, Yarı Yıl Karnelerini Almanın Heyecanını Yaşadı

İzmir'de 680 bin 836 öğrenci, yarı yıl karnelerini almanın heyecanını yaşadı.

2010-2011 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi dolayısıyla Mavişehir İlköğretim Okulunda tören düzenlendi.

Törende konuşan İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, öğrenciler arasında başarıyı yakalayamayanların olabileceğini ancak önemli olanın hataların, eksiklerin farkına varıp, giderilmesi olduğunu vurguladı.

Velilerden, başarı gösteremeyen çocuklara anlayışlı yaklaşmalarını isteyen Ballı, 'Çocuklarınızın ruh ve beden sağlığı için eğitim görmesini sağlayın' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye de Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Özel İdare öncülüğünde son dönemde okul öncesinde 5, ilköğretimde 41, ortaöğretimde 73 okulun onarımını, 8 okulun da güçlendirilmesinin yapıldığını belirterek, hedeflerinin ilköğretimde gelecek 5 yılda, ortaöğretimde de gelecek 3 yılda derslik başına düşen öğrenci sayısını 30'a düşürmek olduğunu ifade etti. Okullaşmanın artmasının en önemli amaçlarından olduğunu kaydeden Üye, 'Bireysel başarıyı alkışlıyor ve destekliyoruz ama temel amacımız kitlesel başarı' dedi.

Üye, derslerde başarı gösteremeyen öğrencilerin olabileceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

'Bu durum veli ve yavrularımızı ümitsizliğe götürmemeli. Bu öğrencilerin rencide edilmemesi, sorgulanmaması, yüreklendirilmesi gerekir. Umutsuzluğa kapılmayın. Tembellik ve cehalet en büyük düşmanınız, güzel ahlak en büyük dostunuz, bilgi en büyük gücünüz olsun. Bunlara sahip olursanız şahsiyetli biri olursunuz. İyi bir karakter, her şerefli başarının anahtarıdır.'

Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı.

(HLL-MV-ARD) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title