Haberler

İzmir Büyükşehirde 13 Kişi Hakkında Şok Tutuklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen ikinci operasyonda mahkemenin serbest bıraktığı 26 şüpheli için özel yetkili savcılar tarafından yapılan itiraz sonucu, aralarında Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey, İZULAŞ ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Gül Şener'in de bulunduğu 13 kişi hakkında tutuklama kararı çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik düzenlenen ikinci operasyonda mahkemenin serbest bıraktığı 26 şüpheli için özel yetkili savcılar tarafından yapılan itiraz sonucu, aralarında Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey, İZULAŞ ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Gül Şener'in de bulunduğu 13 kişi hakkında tutuklama kararı çıktı. Kararın kamuoyuna yansımasının ardından büyük şok yaşanırken, şüphelilerin kimisi adliyeye gidip teslim oldu, kimisi ise evlerinde gözaltına alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik ikinci operasyonda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 26 kişi için, Cumhuriyet Savcılığı tutuklama kararı verilmesi için itiraz etti. İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi bu itirazı, dün akşam görüştü ve serbest bırakılan 23 şüpheliden Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey, İZULAŞ ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Gül Şener, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Selçuk Savcı, Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri, Grand Plaza Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Vekili Işık Çelikoğlu, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, Grand Plaza Eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğlu, ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker, Turkuaz şirketi yetkilileri Gökhan Boğazkesen ve Ferit Faruk Boyacıoğlu, organizasyon şirketi yetkilileri İsmail Yoğurtçu, Mustafa Nafi Kaya ile Murat Boyacıoğlu hakkında tutuklama kararı çıktı.

Kamuoyunda büyük şok yaşanmasının ardından harekete geçen İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, 8'i belediye görevlisi 13 şüpheliyiı yakalamak için evlerine gitti. Tutuklama kararı çıkanlardan ilk olarak Urla İlçesi'nde oturan İZULAŞ ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Gül Şener gözaltına alındı. Daha sonra Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Selçuk Savcı, Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri, Grand Plaza Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Vekili Işık Çelikoğlu gözaltına alındı.

EŞİ, FENALAŞTI

Şüpheli yakınlarının akın ettiği Yeşilyurt'taki Emniyet Müdürlüğü binasına gelen İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı da, eşi Ayfer Kırmızı ile sarılıp vedalaştıktan sonra gözaltına alındı. "Verilmeyecek hesabımız yok. Boğazımızdan haram lokma geçmedi. Adalet er ya da geç yerini bulacak" diyen eşinin emniyete girişini izleyen Ayfer Kırmızı, bir süre sonra fenalaşınca yakınları tarafından teskin edildi. Alkışlarla emniyete giren 5 şüpheli, daha sonra işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi. Emniyet önünde bekleyen şüpheli yakınlarından bazıları fenalık geçirdi.

ADLİYEYE GELDİ

Hakkında tutuklama kararı verilen şüphelilerden Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey ise yakınlarıyla adliyeye gidip savcılığa teslim oldu. Bey, adliyeye girmeden önce, "Daha büyük özgürlükler gelmesi için buradayım. Verilmeyecek hesabım yok. Hukukun gereğini ve görevini yerine getireceğine inanıyorum. Kendimi hukuka teslim ediyorum. Beni, Cumhuriyet değil Cumhuriyet Savcıları sorgulasın ve adil hukuk yargılasın. Sadece beni değil herkesi" diye konuştu.

İKİ KİŞİ İstanbul'DA

ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker emniyete gidip teslim oldu. Turkuaz şirketi yetkilileri Gökhan Boğazkesen ve Ferit Faruk Boyacıoğlu İstanbul'da gözaltına alındı.

KIBRIS'A GİTTİ İDDİASI

Grand Plaza Eski Genel Müdürü Muharrem Derbentoğlu evinde bulunamadı. Diğer zanlılardan, organizasyon şirketi yetkilileri İsmail Yoğurtçu'nun, Kıbrıs'ta bulunduğu ileri sürülürken, Mustafa Nafi Kaya ile Murat Boyacıoğlu'nun yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

KOCAOĞLU: ÜZÜNTÜLÜYÜM

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu haberi Kadifekale'deki ağaç dikme töreni sırasında öğrendi. Kocaoğlu kendisine bu konuyu soran DHA muhabirine, "Beklemiyordum. Ne olacağını yaşayıp göreceğiz. Üzüntülüyüm" demekle yetindi.

Özel yetkilili İzmir Cumhuriyet Savcısı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir polisi 22 Kasım günü operasyon başlatıp 44 kişiyi gözaltına almış, 11'i tutuklanmış, 29'u da çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmıştı. Savcı serbest bırakılan bu 29 kişiye itiraz etmiş, itirazı değerlendiren 8'inci Ağır Ceza mahkemesi dün akşam karar vermesine rağmen, şüphelilerin kaçma ihtimali ve sabah erken saatlerde evlerinden alınmaması için karar bugün öğleye doğru uygulamaya konuldu. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title