Haberler
Güncelleme:

Sarıbal, Elazığ'da Şeker Fabrikası Önünde Bekleyen Çiftçilerle: "Çiftçi Şeker Pancarını İstediği Miktarda, İstediği Anda Teslim Edemiyor.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, şeker pancarını satmak için günlerdir Elâzığ Şeker Fabrikası’nın önünde bekleyen çiftçilerle bir araya geldi. Sarıbal, “Çiftçi şeker pancarını istediği miktarda, istediği anda teslim edemiyor. Halen tarlalarda şeker pancarı var. Buradaki kuyruktan da gördüğünüz gibi ne yazık ki fabrika ya yeterli planlama yapamadığı için ya da gerçekten bilinçli bir şekilde çiftçi adeta zorla muhatap edilmektedir. Artık tarlalar yağmur altında kaldığı için makinayla hasat da yok. 200 lira olan işçilik bugün 500 liraya çıkmış durumda. Oysa Türkiye 2022-2023 yıllarında ciddi anlamda şeker ithalatçısı oldu, ciddi anlamda. Oysa bu ülkenin topraklarında ciddi anlamda şeker pancarı üretimi gerçekleştirildi ve bu mümkün daha da fazlası yapılabilir” dedi. Daha fazla detay >>

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title