Haberler
Güncelleme:

Yozgat'ta Pancar Çiftçisi: "Bizi Üretimden Vazgeçirmeye Gayret Ediyorlar. 65 Yaşında Tarlaya Gidiyoruz, Bizden Sonraki Hangi Kuşak Tarlaya Gidecek?"

Konya’dan sonra en fazla şeker pancarı üretiminin yapıldığı Yozgat'ta ilkbahar döneminde düşen yağış sayesinde yüksek verim alan çiftçi, açıklanan fiyatın artan maliyetlerin çok altında olmasından şikayetçi. Bölge çiftçisi, pancar alım fiyatının nakliye, işçilik ve diğer girdilerin gerisinde olduğunu, bununla birlikte alımlarda ciddi sorunlarla karşılaştıklarını söylediler. Çiftçi Süleyman Çatalyürek, “Bizi üretimden vazgeçirmeye gayret ediyorlar. Biz inadına üretimden yanayız. Şartlar ne olursa olsun üreteceğiz. Bu bizim işimiz, ekmeğimiz. 65 yaşında tarlaya gidiyoruz, bizden sonraki hangi kuşak tarlaya gidecek? Kim tarımı yapacak? Çiftçiliği kim yapacak? Bununla ilgili hiçbir önlem, hiçbir tedbir yok. Hiçbir çiftçi yetiştirilemiyor” dedi. Daha fazla detay >>

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title