Haberler

İzban'da Hilal Aktarma İstasyonu Açılıyor

İZBAN ile İzmir Metro’yu Halkapınar’dan sonra ikinci kez kesiştirecek Hilal Aktarma İstasyonu açılıyor

İZBAN ile İzmir Metro'yu Halkapınar'dan sonra ikinci kez kesiştirecek Hilal Aktarma İstasyonu 4 Ağustos'ta açılıyor.

İZBAN'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İZBAN ile İzmir Metro'yu Halkapınar'dan sonra ikinci kez kesiştirecek, Hilal Aktarma İstasyonu, İzmir halkını çok daha hızlı ve verimli bir aktarma imkanına kavuşturacak.

Cumaovası yönünden gelen İZBAN yolcularının, İzmir Metro'yu kullanarak Konak istikametine gitmesini önemli ölçüde kolaylaştıracak istasyon sayesinde Şirinyer-Konak arasındaki tren yolculuğu süresi yaklaşık 9 dakikaya inecek. İzmir Metrosu ile Konak tarafından gelen yolcular da yine Hilal'de aktarma yaparak güney yönüne ulaşımda çok önemli bir zaman avantajı elde edecekler.

Hilal Aktarma İstasyonu'nun işletmeye alınmasıyla birlikte, Cumaovası yönünden gelen yolcuların Alsancak ve Halkapınar'a gitmeden Hilal'de aktarma yapmaları, bir yandan yolculara önemli bir zaman kazandırırken, Halkapınar'da yoğunluğun da azalmasını sağlayacak. Hilal Aktarma İstasyonu, kritik lokasyonu sayesinde, yolcuların İzmir Fuarı, Kahramanlar, Askerlik Şubesi, Hilal Mahallesi ve Yenişehir'e de yürüyerek ulaşmalarını kolaylaştıracak.

İZBAN Genel Müdürü Sabahattin Eriş, Şirinyer-Konak arası yolculuğun daha önce yaklaşık 30 dakika sürdüğünü hatırlatırken, "Hilal Aktarma İstasyonu sayesinde yolcularımız, Alsancak ve Halkapınar'a gidişteki zaman kaybını yaşamadan direkt İzmir Metrosu'na aktarma yapabilecekler" dedi.

-Alsancak da açılıyor-

Hilal Aktarma İstasyonu ile eş zamanlı olarak Alsancak İstasyonu da yeniden hizmete girecek. İZBAN'ın yoğun kullanılan istasyonlarından biri olan Alsancak İstasyonu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Hilal Aktarma İstasyonu ve Kahramanlar-Akıncılar karayolu altgeçidi inşaat çalışmaları nedeniyle 11 Kasım 2012 tarihinde işletmeye kapatılmıştı. Geçen sürede tüm çalışmalar tamamlanırken, Alsancak İstasyonu da önemli ölçüde yenilendi.

-Halkapınar İstasyonu yenilenecek-

Hilal Aktarma İstasyonu'nun devreye girmesinin hemen adından Halkapınar'da ikinci büyük revizyon başlayacak. İlk etapta, güney köprüsünün genişliğini 1,80 metreden 7 metreye çıkararak, yolcuların İzmir Metrosu ve otobüs aktarmasını kolaylaştıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, güneydeki mevcut aktarma köprüsünü de genişletme çalışmalarına başlayacak. 2,60 metre enindeki mevcut köprü, 6 metreye kadar genişletilerek,  üzeri kapalı ve 6 adet yürüyen merdivenli dev bir köprü haline getirilecek. Böylelikle Halkapınar'da İZBAN ile İzmir Metrosu arasında çok daha hızlı ve verimli bir aktarma sağlanacak.

-Yeni tren setleri geliyor-

İZBAN'ın Güney Kore'de yapımını devam eden Körfez Yunusu tren setleri, 2014 yılının ilk çeyreğinden itibaren İzmir'de olmaya başlayacak. 40 adet tren setinin de filoya katılmasıyla birlikte İZBAN, 83 setle yolcu taşımacılığı yapacak. 40 setin gelmesi  ve yapılacak planlamalar sayesinde İZBAN'da  sefer sıklığı 5 dakikada bire kadar inecek.

-İZBAN'ın hat uzunluğu 210 kilometre olacak-

80 kilometrelik İZBAN hattının uzatılmasına yönelik çalışmaların başladığı Torbalı'da bir yandan istasyon, diğer yandan da hat ve sinyalizasyon çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir belediyesi,  Develi, Tekeli, Pancar, Kuşçuburun, Torbalı ve Tepeköy'de  6 istasyon ile karayolu geçitleri yaparken, TCDD de bu bölgedeki hattın yenilenmesi ve sinyalizasyon sisteminin düzenlenmesiyle ilgili büyük bir hızla çalışıyor.

Torbalı hattının devreye girmesiyle İZBAN, ilk etapta 110 kilometreye çıkacak. Hemen ardından hattın kuzey yönünde uzatılması çalışmaları için düğmeye basılacak. Hat uzunluğu Selçuk ile 145, Bergama ile185 kilometreye kadar çıkacak. Manisa hattının da devreye girmesiyle İZBAN, tam 210 kilometrelik bir hat uzunluğuna kavuşacak. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title