Haberler

İyileştirdiği Kuş İçin Seferber Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kuştan detay görüntü- Öztürk Sarıca ile röportaj- Emre Erik ile röportaj İyileştirdiği kuş için seferber oldu- Bir yıl önce yaralı bulunan küçük kerkenezi iyileştiren Ankara'da yaşayan kişi, kilometrelerce yol katederek tekrar yaban hayatına döndürülmesi için hayvanı Burdur'daki rehabilitasyon merkezine teslim etti Ankara'da yaşayan Emre Erik, iyileştirdiği küçük kerkenezi, yaban hayatına tekrar uyum sağlaması için Burdur'daki bir rehabilitasyon merkezine teslim etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kuştan detay görüntü- Öztürk Sarıca ile röportaj- Emre Erik ile röportaj İyileştirdiği kuş için seferber oldu- Bir yıl önce yaralı bulunan küçük kerkenezi iyileştiren Ankara'da yaşayan kişi, kilometrelerce yol katederek tekrar yaban hayatına döndürülmesi için hayvanı Burdur'daki rehabilitasyon merkezine teslim etti Ankara'da yaşayan Emre Erik, iyileştirdiği küçük kerkenezi, yaban hayatına tekrar uyum sağlaması için Burdur'daki bir rehabilitasyon merkezine teslim etti. İşçilerin bir fabrika bahçesinde yaralı bulduğu küçük kerkeneze bir yıl boyunca evinde bakan Erik, kuşun tekrar doğal ortamına dönmesi kilometrelerce yol kat etti. Erik, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuş bulunduğunda hem kanadında hem de pençelerinde yaralar olduğunu söyledi. Tedavi ettiği kuşu teslim etmesi gereken yeri araştırdığını anlatan Erik, "Yabani hayvanları beslemenin yasak olduğunu öğrendim. 'Ne yapabiliriz' diye düşündüm. Sonra 'Burdur'da evcilleşen karga' haberini duydum. Kuşu, yaban hayvanların rehabilite edildiği merkeze teslim etmek üzere dün gece Ankara'dan yola çıktım. Yaklaşık 550 kilometre yol yaptıktan sonra buraya ulaştım" diye konuştu. Büyük bir hayvan sevgisi olduğunu dile getiren Erik, en vahşi hayvanlardan böceklere kadar her türlü hayvana karşı büyük sevgi beslediğini belirtti.-"Yaban hayvanları olmaları gereken yerde bırakılsın"Merkezin sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca ise doğada bulunması gereken bir hayvanın eve alınmasının ve evcilleştirilmesinin son derece yanlış olduğunu vurguladı.Erik'in duyarlılık göstererek yaralı bir kuşu alıp sağlığına kavuşturmasının, yasağı öğrenince de hayvanı kendilerine ulaştırmasının güzel bir davranış olduğunu ifade eden Sarıca, "Ben istiyorum ki tüm Türkiye'de, dünyada yaban hayvanları doğada olması gereken yerde bırakılsın. Yaban hayvanları, rehabilitasyon merkezlerine ulaştırılsın. Bir an önce özgürlüklerine kavuşturulsunlar" dedi.Sağ kanadında kırılmaya bağlı yanlış kaynama bulunan küçük kerkenezin kanadını tam kullanamadığını, kuşun sağlığına kavuşması için uzun uçuşlara ihtiyacı olduğunu bildiren Sarıca, şunları kaydetti: "Onu önce bir kafese aldık. Bu kafeste bir süre çalıştıracağız, kanat hareketleri artacak. Daha sonra büyük kafese alacağız. Ayağındaki pençe ve tırnaklar eksik. Besinleri parçalama, tutma durumunu göreceğiz. Ona göre vahşileştirilerek doğal hayata kazandırıp kazandıramayacağımıza karar vereceğiz."Küçük kerkenez, doğangiller familyasından küçük bir doğan türü olarak biliniyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Burdur Kültür Sanat Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title