Haberler

İstihdam Edilecek Kişiler İçin Seçmeler Başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında Bor’da çeşitli Kamu kurumlarında iş sahibi olacak vatandaşlar için seçmeler gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında Bor'da çeşitli Kamu kurumlarında iş sahibi olacak vatandaşlar için seçmeler gerçekleştirildi.

Bor'da 9 ay süreyle Kamu kurumlarında istihdam edilecek kişiler için seçmeler başladı. Kurumlarda göreve başlayacak olan adaylar için isim yazdırma işlemleri Perşembe günü itibariyle başladı. Önceliğin terör mağduru, 35 yaş üstü kişiler, engelliler, eski hükümlüler ve bayanların olduğu seçmeler Niğde Çalışma ve İş Kur Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Bu seçmeler sonucunda Bor Kaymakamlığında çalıştırılmak üzere 5 kişi, Bor Belediyesinde çalıştırılmak üzere 5 kişi, Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 30 kişi 9 ay süreyle işe alınacak.

Seçmelerle ilgili bir açıklama yapan Niğde İşkur İl Müdürü Mustafa Toköz, "Bugün burada 9 aylık istihdam edilecek arkadaşlarımızın seçmelerini yapıyoruz. Bu programdan geçtiğimiz yıl ve yıllarda yararlanmış olan arkadaşlar bu yıl bu istihdamdan yararlanamayacak. Şuanda burada birden fazla kuruma müracaat yapan arkadaşlar da bulunuyor. Onlara söylemek istediğim hangi kurumda isimleri işe alınmak için çıkarsa o kurumda işe başlayacaklar. Bu çalışma programında önceliğimiz bayanlar olmakla birlikte engelli arkadaşlarımız, terör mağdurları, 35 yaş üstü erkekler, eski hükümlülerdir. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz seçme sonuçlarını en kısa sürede açıklamayı düşünüyoruz" dedi.

Yapılan seçmeler sonucunda isimleri kesinleşen vatandaşlar 1 Kasım'da iş başı yapacaklar. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title