Haberler

İşte Etlerin Geleceği Ülkeler

Et ve Balık Kurumu'nun 8 Bin Ton Kasaplık Sığır İthalatı Amacıyla Dün Yaptığı İhale Sonuçlandı.

Et ve Balık Kurumu (EBK), açtığı 8 bin ton kasaplık canlı sığır ithalatı ihalesini kazanan firmaları açıkladı.

Et ve Balık Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, canlı sığır eti alımı ihalesi kapsamında 35 firmaya davetiye gönderildiği ancak 7 firmanın ihaleye katıldığı belirtildi. İhalede, Yunanistan'dan Kreata-Dermata Konotinis E.P.E., Danimarka'dan MB Food A/S, ABD'den Atlantic Halal Meat LLC, Avusturya'dan Altıntern Handels GMBH, Ürdün'den Khaled Hijazi &Ghosheh LTD. CO, Slovakya'dan Dituria-s S.R.O ve Almanya'dan da Hacılar Helal Et Kombinası'nın yer aldığı kaydedilen açıklamada, "Firmaların son teklifleri üzerinde yapılan değerlendirme sonucunda İhale Komisyonu'nun verdiği karar üzerine, Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu'nun bugün toplanıp firmaların en düşük teklifleri ve İhale Komisyonu'nun kararını değerlendirilmiştir" denildi. Açıklamada, değerlendirme sonucunda oy birliği ile alınan 52 sayılı Yönetim Kurulu Kararı çerçevesinde, 1, 2, 4, 6, 7, 8 ve 9. kısımların toplam 20 milyon 75 bin ABD Doları ile Khaled Hijazi&Ghosheh LTD. Co, 3. kısmı toplam 1 milyon 272 bin 500 Euro ile Dituria-SS.R.O, 5'inci kısmı toplam 2 milyon 740 bin Euro ile Altıntern Handels Gmbh, 10. kısımı toplam 2 milyon 700 bin Euro ile Hacılar Helal Et Kombinası firmalarına ihale edilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Besi randıman oranı yüksek olan Angus, Hereford, Simmental, Charolais, Limousin ve Brown Swiss ırkı ithal canlı kasaplık sığırlarından el edilecek 1 kg. etin, yüzde 58-60'lık randıman oranına göre ve yüzde 2.5 yağ ile yüzde 1.5 soğutma firesi düştükten sonra fiyatı ortalama 10.50 TL olarak gerçekleşecektir.

EBK Genel Müdürlüğü, piyasayı regüle etmek ve besicilerin ham besi materyalini daha düşük fiyata sağlamasına yardımcı olmak için en kısa süre ham besi ihalesine de çıkacaktır. Ancak piyasa kendiliğinden regüle olup tüketici makul tüketicinin makul fiyattan ete ulaşma imkanı sağlandığında ise ithalata gerek kalmayacaktır" (ANKA)

(HM/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title