Haberler

İstanbul Valisi Mutlu'dan Ziyaretler

İstanbul valisi hüseyin avni mutlu, şeyhülislam hayri efendi ilköğretim okulu, davutpaşa lisesi, fatih belediyesi ve kaymakamlığını ziyaret etti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Şeyhülislam Hayri Efendi İlköğretim Okulu, Davutpaşa Lisesi, Fatih Belediyesi ve Kaymakamlığını ziyaret etti.

Vali Mutlu, Şeyhülislam İlköğretim Okulunu ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisinin de 1., 2. ve 3. sınıfları bu okulda okuduğunu, uzun yıllar sonra insanın çocukluğuna dönebilmesi ve hatıralarını yaşayabilmesinin duygusal bir ortam yarattığını belirterek, öğretmen ve öğrencileri görmek, okulun havasını solumak amacıyla ziyarette geldiğini söyledi.

Anılarının gözünde canlandığını, bir kez daha çocukluğuna döndüğünü ifade eden Mutlu, 30-40 yıl sonra bu öğrencileri de iyi mevkilerde görmeyi temenni etti.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile pazar esnafını ziyaret eden Mutlu, daha sonra 2010'da liseler arası voleybol yarışmasında dünya üçüncüsü olan Davutpaşa Lisesine gitti. Mutlu, bahçe önünde toplanan öğrencilere, Davutpaşa Lisesinin tarihi bir okul olduğunu ve bu okulun öğrencisi olmalarından dolayı gurur duymaları gerektiğini söyledi.

2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul'un 2012'de sporun başkenti olacağını belirterek, bu konuda şehrin gençlerine önemli sorumluluk düştüğünü kaydetti. Lisenin 11 Sosyal A sınıfına giren Mutlu, öğrencilere nasihatte bulundu.

Bir öğrencinin, Kayseri'de 3 çocuğun öldürülmesi konusunda hazırladığı ödevi okuması üzerine Mutlu, "Bu cinayetler çok acı. Amerika'da, Almanya'da her yerde bu tür cinayetler yaşanıyor. Bu konuda umutsuzluğa düşmeyin. Bütün toplumlarda ruhsal sapıklıkları olan insanlar çıkabilir. Bizim toplumumuzu kötü olarak düşünmeyin. Bizim toplumumuzda iyiler çoğunlukta, ancak kötüler de çıkabilir. Yine çıkacaktır. Bu olaylar, Amerika'da, Afrika'da, Gazze'de yaşanıyor. Cemiyetinize ve milletinize güvenin" dedi.

"Üniversiteye eskiden bir sınavla giriliyordu, şimdi sayı daha arttı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz" sorusunu Mutlu, "Çok samimi söylüyorum gençler için çok üzülüyorum. Benim bir çocuğum üniversite mezunu diğeri şu anda okuyor. O çocukların üniversiteye hazırlanmak için nasıl çalıştıklarını gördüm. Benim yaşadığım gençliği yaşayamamalarından dolayı çok üzgünüm. Ben günde 3 maç yapar, yüzer, koşardım. Şimdi siz dershane ev arası gidip geliyorsunuz. Türkiye'de kontenjanlar arttı. Eskiye oranla üniversiteye girebilme oranınız yüksek" diye cevapladı.

Bir öğrencinin "Türkiye'ye nükleer santral kurulması hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine Vali Mutlu, nükleer santral kurulmasının şart olduğunu ve teknolojinin nimetlerinden faydalanmak gerektiğini söyledi.

Mutlu, açıklamalarının ardından okulun spor salonunu gezdi. Voleybolda dereceye giren öğrencilerle tanışan Vali Mutlu, Belediye Başkanı Demir ve öğrencilerle voleybol oynadı.

Vali Mutlu, daha sonra Fatih Belediye Başkanlığı ve Fatih Kaymakamlığını ziyaret etti.

-"ERGENEKON" SORUŞTURMASI-

Fatih Belediyesini ziyaretinin ardından basın mensuplarının "Ergenekon" soruşturması kapsamında yapılan aramalara ilişkin soruları üzerine Vali Mutlu, Zirve Yayınevi ile ilgili gelişmeler çerçevesinde aramaların yapıldığını belirtti.

Mutlu, "İstanbul'da da bir noktada olmak üzere, 6 kişiyle ilgili iş yerleri veya konutlarında bir arama kararı uygulamasına yönelik emniyet birimimize intikal ettirilmiş karar çerçevesinde yapılmış olan bir uygulama var. Sadece bir arama kararı ve şu anda bununla ilgili herhangi bir gözaltı işlemi yok. Adli makamlardan emniyetimize intikal ettirilen aramaya ilişkin bir karardır" dedi.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

İsrail'e meydan okuyan Kassam Tugayları, roketleri nasıl üretiyor? Görüntüleri ilk kez yayınladılar

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Bakmadan Geçme

Konferans Ligi Şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor mu? Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title