Haberler

İstanbul Üniversitesi Psikoloji Günleri 25-26 Mart'ta

İstanbul Üniversitesi (İü) Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Tarafından Düzenlenen "İstanbul Üniversitesi Psikoloji Günleri"Nin İlki, 25-26 Mart Tarihlerinde Gerçekleştirilecek.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü tarafından düzenlenen "İstanbul Üniversitesi Psikoloji Günleri"nin ilki, 25-26 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Prof. Dr. Cem'i Demiroğlu Oditoryumu'nda yapılacak etkinliğin ilk gününde, "Bir Adım Önce Bir Adım Sonra" , "Sağlık Psikolojisi; Dün, Bugün, Yarın", "Hasta ve Hastalık: Farklı Yaklaşımlar" ve "Hasta Çocuk" konuları ele alınacak.

Etkinliğin ikinci gününde ise "Multidisipliner Pencereden Sağlık ve Hastalık" , "Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi (KLP)", "Kırmızı Hat: Etik Sınırlar" ve "Sağlık Sisteminde Sağlık ve Hastalık" başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek.

Açıklamada, etkinliğin düzenlenme amacına yönelik şunlar kaydedildi:

"Hasta ve hastalık, insan hayatında önemli değişimleri yansıtan kavramlardır. İnsanoğlu hastalık kavramını anlama ve bu kavrama çare bulma çabası içerisindedir. Günümüzde sağlık standartlarının gelişimiyle birlikte hayat standartları da yükselmiştir. Fakat yine de hastalık, insanlığın en büyük sorunlarından biri olarak karşımızda durmaktadır.

İÜ Edebiyat Fakültesine bağlı olan Psikoloji Bölümü de bu bağlamda hasta, hastalık ve sağlık kavramlarına farklı disiplinlerin getirdiği açıklamaları, ülkemizdeki uygulamaları ve bunların işlevselliğini tartışmak üzere İÜ Psikoloji Günleri'ni düzenlemektedir. İÜ Psikoloji Günleri'nin bir diğer amacı da psikoloji öğrencilerini ve bu alanda çalışan akademisyen ve bilim adamlarını bir araya getirerek bilgi alışverişini ve iletişimini sağlamaktır."

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title