Haberler

İstanbul'da Uyuşturucu Operasyonları

İstanbul'un Çeşitli Semtlerinde Düzenlenen Operasyonlarda 106 Kilo Eroin ile 79 Kilo Esrar Geçirildi, 21 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul'un çeşitli semtlerinde düzenlenen operasyonlarda 106 kilo eroin ile 79 kilo esrar geçirildi, 21 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 22, 23 ve 24 Nisan 2010 tarihlerinde üç ayrı uyuşturucu operasyonu gerçekleştirdi. Uzun süreli çalışmaların sonunda gerçekleştirilen operasyonlarda, yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi.

Ekipler, 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 22 Nisan 2010'da harekete geçti. Van'dan gelen ve yol boyunca takip edilen bir kamyonet, Üsküdar Harem'de durduruldu. Kamyonetin kasasında yapılan aramada, kumaş rulosuna saklanmış 82 paket halinde 67 kilo eroin bulundu. Operasyonun devamında Haluk S, Zeynar K, Abdulgafur B, Seyithan K, Alex S, Metin G, Duran E. ve Tacettin Ç. gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde bir adet Glock marka ruhsatsız tabanca, bir adet kuru sıkı tabanca, bir adet ruhsatsız av tüfeği, çok sayıda fişek, bir sahte nüfus cüzdanı ve 176 bin 820 avro ele geçirildi.

Yapılan sorgulamada, zanlıların, Van'dan kumaş rulosu içinde getirdikleri eroini Kadıköy'de yabancı uyruklu Türk vatandaşı Alex S'ye teslim etmeyi planladıkları, onun da eroini Yunanistan'daki babasına göndereceği belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen zanlılardan beşi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

- DİĞER OPERASYONLAR-

İkinci operasyon 23 Nisan sabahı gerçekleştirildi. Üç ay süren projeli çalışmanın ardından Bağcılar'da tespit edilen adrese operasyon düzenlendi. Baskında ev sahibi Lezgin Y. ile Murat K, Misim A, Adem U. ve Necattin A. gözaltına alındı. Evde yapılan aramada 39 kilo 850 gram eroin ele geçirildi. Zanlıların İran üzerinden getirdikleri uyuşturucuyu Avrupa'ya göndermek istedikleri belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar bu sabah adliyeye sevk edildi.

Son operasyon 24 Nisanda gerçekleştirildi. Narkotik polisi, iki ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Küçükçekmece, Bahçelievler, Beyoğlu ve Kağıthane'de tespit ettiği adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda, M.Ş, G.Ş, O.A, S.E, E.A, E.H, M.D. ve Ü.D. gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda 79 kilo esrar ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan zanlıların Diyarbakır'dan getirdikleri esrarı İstanbul'da sattıkları ortaya çıktı. Elde edilen paranın bir bölümünün terör örgütü PKK'ya verildiği belirlendi. Zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

(BAĞ-TUR-ARD) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title