Haberler

İsrail'in Filistinlilere Yönelik İhlalleri

Kudüs'te tramvay durağındaki yolculara çarpmasının ardından İsrail güçlerince vurularak öldürülen Filistinli Şeludi'nin annesi Şerif: "Beş çocuğumla ortada kaldık.

Kudüs'te tramvay durağındaki yolculara çarpmasının ardından İsrail güçlerince vurularak öldürüldükten sonra bu sabah da evi yıkılan Abdurrahman eş-Şeludi'nin annesi İnas eş-Şerif, "Beş çocuğumla ortada kaldık. Durumumuz çok kötü, ne yapacağız bilmiyorum" dedi.

İsrailli yetkililerin evlerini yıkmadan 3 gün önce boşaltmaları için uyarı gönderdiğini belirten Şerif, şunları söyledi:

"Dün gece yarısından sonra saat 01.00'da geldiler. Bizi dışarı çıkarıp evimizi yıktılar. Beş çocuğumla ortada kaldık. Durumumuz çok kötü, ne yapacağız bilmiyorum."

Amca Abdülkerim Eş-Şeludi ise yıkımın "siyasi" olduğunu öne sürerek, şunları söyledi:

"Fayda sağlamayacağını bildikleri için evi boşaltın uyarısından sonra mahkemeye itiraz etmediler. Sadece beklediler. Zaten bu siyasi bir karar. Oğlunun  cezasını ailesine ödetmek, tüm aileyi cezalandırmak hangi hukukta yer alır. İsrail'in bu yaptığı çözüm sağlamaz, insanları daha fazla şiddete iter."

Kudüs'te 22 Ekim Çarşamba günü bir aracın tramvay durağına girmesi sonucu 2'si ağır 8 kişi yaralanmış, 3 aylık bir bebek ise ölmüştü. Aracıyla durakta bekleyenlere çarptıktan sonra kaçmaya çalışan aracın sürücüsü Filistinli Abdurrahman eş-Şeludi ise İsrail polisi tarafından vurulmuş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Şeludi'nin, Kudüs'ün güneydoğusundaki Silvan'da yer alan evi bu sabah İsrail güçlerince yıkılmıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs'teki son saldırılara katılan Filistinlilerin evlerini yıkma emri verirken, bu saldırıları "kışkırtanlara" verilecek cezaları da arttırma kararı aldı. Söz konusu kararların, "ülke genelinde güvenliği arttırmak üzere uygulanacak tedbirlere ilave olarak alındığı" ifade edildi.

Kudüs'te dün sabah saatlerinde bir sinagoga düzenlenen saldırıda 5 İsrailli hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. İsrail polisi, " Kudüs'ün Har Nof Mahallesi'ndeki sinagoga ellerinde bıçak ve baltalarla gelen 2 kişinin, olay yerine intikal eden polisler tarafından vurularak öldürüldüğünü, saldırganların Doğu Kudüslü" olduğunu açıklamıştı.

Olayın ardından Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok semtinde İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışma çıkmış, bazı Filistinliler askerlerin kullandığı plastik mermi ile yaralanmıştı.

Kudüs'ün kuzeyindeki Kafr Akab semtinde bir Filistinlinin de dün akşam saatlerinde Yahudi yerleşimciler tarafından bıçaklandığı açıklanmıştı. - Kudüs

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Ayşegül Ovalıoğlu kimdir? Ayşegül Ovalıoğlu hangi partiden, nereli, kaç yaşında? Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Muhsin Şentürk neden çekildi? 2 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? Halkbank, Akbank, Yapı Kredi, Garanti Bankası faiz getirisi! TAM ATM nedir, ücretsiz mi? TAM ATM'de hangi bankalar var, özel bankalar var mı? 12 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 12 Mayıs burç yorumları nedir? Cihan Çanak kimdir? Cihan Çanak kaç yaşında, mevkiisi ne, hangi takımda oynuyor? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 11 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Galatasaray kombineleri bitti mi? 2024-2025 sezonu kombine satışları devam ediyor mu? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2. eleme adayı kim oldu? 10 Mayıs Cuma Survivor potaya kim gitti? Survivor kim kazandı? 10 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title