Haberler

İşkur Typ'den 120 Kişi Kura ile Seçildi

İŞKUR Niğde İl Müdürlüğünün ücretlerini vereceği 120 kişilik kısa adı (TYP) olan Toplum Yararına Programı noter kurası Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Niğde Belediyesi ve Niğde İl Özel İdaresinde ayrı ayrı çekildi.

İŞKUR Niğde İl Müdürlüğünün ücretlerini vereceği 120 kişilik kısa adı (TYP) olan Toplum Yararına Programı noter kurası Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Niğde Belediyesi ve Niğde İl Özel İdaresinde ayrı ayrı çekildi.

İŞKUR Niğde İl Müdürlüğünün ücretlerini vereceği 120 kişilik kısa adı (TYP) olan Toplum Yararına Programı kapsamında çalışmak üzere toplam 278 kişi başvuruda bulundu. Başvuruda bulunanlar için Niğde Belediyesine 50, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 50, Niğde İl Özel İdaresine 20 kişinin çalıştırılması planlandı. Asil olarak çalıştırılacak kişilerin belirlenmesi için Noter kurası çekildi.

Toplum Yararına Programının geçen yıl gerçekleştirilen uygulamasına dikkati çeken İŞKUR Niğde İl Müdürü Mustafa Toköz, 2014 yılında İlimize Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında çalıştırılmak üzere 500 kadro verildiğine vurgu yaparak; "Biz bunu belde Belediyelerimiz, Merkez İlçelerimiz ve Milli Eğitim ve Özel İdaremize dağıtımını yapmıştık" dedi.

2015 Yılı için 500 işçiye ilaveten 250 işçinin daha İlimize tahsis edildiğine vurgu yapan İŞKUR Niğde İl Müdürü Toköz; "Bugün Niğde Belediyesinde Noter kurası ile 50 asil, 50 yedek işçinin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde 50 asil, 60 yedek işçi adayımızı belirledik. ve en son olarak ta İl Özel İdaremizde 20 asil, 40 yedek işçinin alımını belirleyeceğiz" diye konuştu.

Noter huzurunda bugün Bor Belediyesi, devamında diğer İlçelerimizin işlemlerini yaparak Toplum Yararına Programı (TYP)'nı bu yıl için tamamlayacaklarının altını çizen İŞKUR Niğde İl Müdürü Mustafa Toköz, şunları söyledi:

"İlimizde faaliyet gösteren İplik Fabrikasında İŞKUR aracılığıyla 60 kişiye yakın işçiye kurs düzenleyeceğiz. 2 Ay devam edecek kursta başarılı olanların tamamı söz konusu İplik Fabrikamızda istihdam edilecek. İlimizde İplik Fabrikasında çalışmak isteyen 18-27 yaş arası Bayanların, 22-30 yaş arası bayların 02 Mart 2015 Pazartesi günü saat: 13.30'da İŞKUR İl Müdürlüğümüze müracaatta bulunmaları şarttır. Ayrıca Niğde Sanayinde bir iş yerine Oto Elektrikçi Kursu düzenleyeceğiz. Bu kurs 6 ay devam edecek. Başarılı olan kursiyerlerin neredeyse tamamı işe yerleşecektir. Bu kursumuz, istihdam garantili bir kurstur" - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title